GEA

Har Kung Bore nu gett sig?

Det måste vara en av de värsta vintrarna på många år denna. Har det inte varit 30 grader kallt har det snöat. Så har det hållit på ända sedan före jul. Snö var enda jäkla dag i jämn takt och kallt däremellan och inte en endaste tö på hela vintern. Jag kan då inte erinra mig det någonsin skett under min levnad. Idag är första dagen våren visar sig med strålande sol och gatorna nere på samhället börjar vattnas och tina upp av solen. Många hemvändare efter sportlovet verkar det också vara. Bilköer på väg in mot samhället och matställena efter E45 var fullproppade med med bilar och besökare. Det ser trevligt ut med lite människor.

Undrar hur det ser ut i fjällen när det snöat så in i vassen. Ska det inte vara risk för laviner på sina ställen skulle jag tro. Inga olyckor har rapporterats som tur är. Sämre gick det för 40 år sedan med den svåraste olyckan i fjällen under modern tid någonsin när åtta människor omkom i den så kallade Anarisolyckan i Jämtlandsfjällen. Kanske något att tänka på för den som har för avsikt ge sig ut på fjället. Vädret kan snabbt vända.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>