Var glada vi slipper Mp:s ungdomsförbund

Vi ska vara glad, i vilket fall vi som inte inte bor i storstadsområdena och främst från mitten av landet och neråt att vi slipper idéerna som Mp:s ungdomsförbund har. Hon som nu är ordförande i trafikutskottet Karin Svensson-Smith (Mp) hade bara för några år sedan (kanske tio år) liknande idéer om hur vi skulle förändra samhället och miljön. Dubbdäcken skulle bort, bränslet skulle kosta 25 kr/L o s v. Rent reaktionära idéer och verklighetsfrämmande om vi här uppe skulle tänka oss fortsätta leva och få någon typ av utveckling här också. Under den här tiden med den här regeringen har de ändå varit ganska låsta i sina utsvävande idéer att förändra samhället. Visst är det bra man tänker på miljön, men det måste även fungera samhället i övrigt också. Det blir alldeles för enkelspårigt och direkt bromsar utvecklingen inom andra områden.

Samma sak är det med andra partier som ligger inom den feministiska skalan. Visst är det bra med jämlikhet och jämställdhet, men jag tror man går fel väg i det fallet om man vill uppnå målet. Om vi tar ett exempel, att slå och misshandla kvinnor är väl ingen vettig människa inom något parti som inte är emot? Det är ju en grundläggande regel, tycker jag, att vi är jämlika i det fallet, att vi respekterar varandra inom könen och även som människor överlag. Att lägga sin röst på¨ett sånt parti känns ändå för mig ganska meningslöst. Samma sak här, samhället måste även fungera på andra områden. Men tror man på det och vill kämpa för det så okej, men jag tror inte direkt det är någon lösning på de problemen som de upplevs. Trots det är det nu många kvinnor som tar sig in i traditionellt manliga yrken så visst förändras samhället i det fallet. Kan man förändra något till det bättre så gärna för mig. Jag kanske inte helt enkelt begriper det här fullt ut?

Ibland tycker jag olika idéer är väl populistiska och saknar en direkt grund. Det kan gälla vad som helst och från vilka som helst. Partier/rörelser då menat och de som har inflytande eller ett påverkande i eller direkt på samhället.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>