Talangen från Ånge och fotbollslaget från Ö-sund (Medelpad och Jämtland)

Det blev lite idrott så här på morronkvisten och alla som tittade på SHL minns väl hur talangen från Ånge (Norrland) Elias Pettersson i stor grad hjälpte till att Växjö vann SM guldet och slog ut Västerbottens bästa lag Skellefteå. Det är ju en jättetalang och bara 20 år gammal. En riktig sensation och han blev direkt uttagen till landslaget nu i det hockey-VM som pågår. En lugn kille som inte hetsar upp sig i onödan, men när det väl händer då sker det med blixtens hastighet. Sånt gillar jag.

Det andra som imponerar är naturligtvis fotbollslaget från Ö-sund IF. Ser vi till spelarna och hur de byggt upp laget är det många som invandrat eller har utländsk härkomst. Dessutom är tränaren Graham Potter en f d engelskfödd fotbollsspelare som sedan 2011 är lagets tränare. Ett bevis på hur framgångsrika vi blivit tack vare människor som inte direkt kommer från vårt land. Vi måste också se till det positiva, inte bara lyfta upp det negativa.

Tro inte att jag är någon direkt nörd varken av fotboll eller ishockey, men just detta tycker jag imponerar och att det är just Norrland som hamnat bland Sveriges bästa. Det skrivs inte mycket om. Nu är det gjort.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>