Den traditionella gamla högern börjar nu åter visa sig

Det märks det är valår nu. Man har varit tysta på idéer under fyra, ”bara” försökt fälla den sittande regeringen, jag vet inte hur många gånger. Jag tycker det är svagt när man inte själv har några direkta idéer hur man ska driva landet. Visst har det varit mycket ståhej inom den här regeringen också och visst finns det olika åsikter i deras sätt handskas med vissa frågor. Det sägs vi har ett stort överskott, javisst kan det stämma när vi ser till alla indragningar som främst gjorts av Försäkringskassan. Vilka de är kanske inte jag behöver gå in på. Kristersson den nya Moderatledaren hade ungefär en liknande policy när han satt som chef. Då också gick allting ut på besparingsåtgärder. I det fallet har sossarna tagit efter. De verkar dörädda att få en dålig statistik på sig sedan tiden med alla förtidspensioneringar och allting som dit hörde och när ekonomin var i botten. Den läxan verkar de lärt sig och att inte hamna i samma situation igen. Frågan är om det är bättre med en S-styrd regering som drar in och har som första mål sparkrav, eller Moderatstyrd med samma mål?

De enda nu Moderaterna, inberäknat först och främst Kd verkar vara intresserade av är alla ytterligare sparkraven på redan utsatta människor. Allt för att sänka skatterna ytterligare åt sig själva. Vad annars? Givetvis säger man inte det rakt ut, men det är givetvis vad det går ut på. Naturligtvis också kan inte alla inom Sveriges gränser beredas arbete och där kan jag till vis del hålla med att det kan krävas en lite annorlunda strategi än vad den vi nu haft. Några pratar om lärlingsjobb. Med den saken vet jag inte bestämt. S-pläderar som vanligt med den svenska modellen. Visst ska alla människor som arbetar ha hyfsade löner, men där har det också spårat ur en del. Alla med låga inkomster, om man nu förespråkar den modellen med någon typ av lärlingslöner måste inte de också bo någonstans. Ska de bo hemma hos föräldern/föräldrarna? Det är svårt förstå hur man tänker i det fallet också. Frågan är ändå om det finns något alternativ som är bättre än just den svenska modellen?

Problemet kvarstår ändå om vi ser till löntagarna, de måste finnas en arbetsplats gå till. Med den politik som S och Sträng inledde under en tid försvann de flesta mindre företagen. De dukade under p g a skattetrycket. Svenska modellen har också sina brister. Sättet som vi nu istället fått är skattesänkningar för de som tjänar mest. Det är som att välja mellan Kalle Anka och Jan Långben. Vi har mera fått någon typ av seriefigurer inom politiken.

En kråka flög just förbi, den kanske jag kan lita på :-)

Morsning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>