Pluskvamperfekt och smartare än en femteklassare

Jag tycker det är kul titta på det programmet. Vissa frågor är riktigt svåra och jag vet inte heller om man lär någorlunda lika idag mot under de åren jag gick i skolan. Mycket är också glömt just från de åren, men lite finns kvar även om jag känner jag blivit lite gaggig med åren. Den som får sjukdomen demens behöver inte nödvändigtvis vara störtgammal. Den kan drabba nästan vem som helst och även i relativt unga år. Inte roligt alls. Jag hoppas jag slipper den.

Trots att fler än 160 000 människor i vårt land lider av någon form av demenssjukdom saknas ännu både botemedel och bra mediciner. Till år 2050 beräknas antalet drabbade ha fördubblats. Därför är det bråttom att lösa demensgåtan”. 

Pogrammet då. Igår fick någon till uppgift ta ut två ord ur en mening som hörde till pluskvamperfekt. Jag vet inte men för mig satt det direkt. ”Hade arbetat” tror jag det var. En annan fråga var vilken planet där ”Stillhetens hav” ingår. Lätt som en plätt, månen. Den som fick frågan kunde inte. Vilken kung mördades av Anckarström? Den kan väl 90 % av Sveriges befolkning tänkte jag. Men den var riktig klurig reda ut för den som fick frågan. Men hen kunde den ändå till slut. Vilken är Europas största skalbagge? Den kunde jag inte. Ekoxen, vilket också är Blekinges landskapsdjur och vilket hen som fick frågan inte heller kunde. Pinsamt, hen var nämligen själv från Blekinge.

Jag är inte smartare än en femteklassare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>