I förrgår blev det dyrare äga nybilsköpt fossildriven bil

1 juli höjdes bilskatten på nybilsköp för alla fordon/bilar som släpper ut mer än 95 g/km. Vissa tror det kommer inte ha så stor betydelse och blir mera en klassfråga vilken bil man kommer köpa. Den som har råd och väljer bil efter familj och oavsett vad skatten hamnar på köper ändå vad man vill ha. Elbilarna är alldeles på tok för dyra och deras begränsningar i räckvidden gör att många väljer bort den. Taxi, bilskolor och liknande där start och stopp samt korta sträcker gäller överlag borde den vara utmärkt. Bilskolorna kanske inte kan använda den ändå genom att det saknas den traditionella kopplingen vid manuella växellådor. En som tar körkort med en automat får nämligen inte köra en bil med manuell växellåda.

Här uppstår ett nytt problem med användandet av elbilen överlag och förmodligen som ingen tänkt på. Vi har trots allt inte kommit till de självkörande bilar som görs på försök. Då behövs väl inget körkort heller va? Vem behöver ett dator-körkort för att äga en dator, mobil eller annat som styrs med digital teknik. Ingenting i denna fråga ges något svar på, bara att ny teknik ska omfamna oss, men med de gamla reglerna.

Så är det nästan med allting numera, tekniken går så snabbt och lagstiftarna förlitar sig på mångårig kunskap i gamla lagtexter som är näst intill både värdelösa och uråldriga och tolkningen blir därefter. Det gäller mycket i samhället där det med lite kunskap kan gå att förbise olika lagar. Lagar är bara skrivna för dumt,folk, såna som du och jag, tills nu då alla i princip kan ta reda på vad man vill. Vi har helt enkelt fått ett öppnare samhälle som bara ett fåtal tidigare hade monopol på. Ibland tyvärr till det sämre. När människor filmar drunkningsolyckor och andra dödsfall i samband med olyckor och tycker det är viktigare än hjälpa till att rädda liv eller att inte direkt försvåra, då är det något som inte stämmer. Respekten för liv verkar saknas hos vissa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>