Bra miljö och bättre fördelning av resurserna är inte helt fel

Det är det vi måste satsa på i framtiden, inte större enskilt vinstkapital för fåtalet. Hur kommer jobben se ut i framtiden och är det inte redan bra mycket annorlunda en tidigare. Vem går omkring längre och gräver i jorden om markarbeten ska göras. Till det nyttjas maskiner och så gjort under lång tid. Jag tycker också vi kan fråga oss hur det går att göra enorma vinster och samtidigt säger man att Sverige har höga skatter och att de ska sänkas. Förvisso har under vissa tider skattetrycket varit onormalt stort, men inte nu längre enligt min bedömning.

Sänker man det totala skattetrycket blir det naturligtvis i punktskatter vi får betala. Kanske allt som vi i vardagen behöver, baslivsmedel och annat som är tvungna ha. Det drabbar familjer väldigt hårt och då den som inte har de högsta medelinkomsterna kommer givetvis drabbas.

Miljön har ändå blivit bra mycket bättre om vi räknar till hur det tidigare såg ut och det är just detta och en kvarleva av vi nu har jätteproblem med. Östersjön vårt närmaste hav och mera en stor vik är ett bra exempel på det. Stora delar är redan döda och i botten ligger bara dött sediment. Gamla nät, plastavfall och allt möjligt. You name it. Ännu värre kanske det ser ut i våra större hav som gränsar mot andra länder. Här finns knappast något miljötänkande eller någon miljöpolitik och inte minst finns många direkt fattiga boende vid dessa stränder. De blir inte mindre fattiga och mindre utslagna av stora kommersiella bolag och företag som närmast har en ensamrätt göra vad de vill i dessa områden. Musslor, fisk och allt annat ätbart ur havet lägger de beslag på med sin moderna effektiva fisketeknik och samtidigt gör de stora vinster som de fattigt boende runt stränderna som alltid varit deras områden det tidigare livnärt sig av. Det var bara ett exempel på hur fattiga människor kan ha det när den stora delen av världen bara roffar åt sig. Resurserna överlag är oändliga, vilket de flesta verkar tro, framförallt då vi hör hur den ekonomiska politiken diskuteras. Sverige och Europa kanske inte är det sämsta i det, det finns områden och länder som beter sig långt mycket värre.

I Sverige är vi på god väg lösa det här och om det nu inte blir stopp efter 9 september? Ingen vet vad som händer i det fallet överlag om jag säger så.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>