Annie Lööf har inte fel alla gånger

Det är givetvis bra med en yngre generation som träder fram, likaså miljöpartiet som tar oss in i framtiden och om vi då blickar tillbaka på alla miljöskandaler som hänt bara inom Sveriges gränser. Det ”bärande partiet” Socialdemokraterna må ha gjort mycket bra saker, men även dåliga, det går inte komma ifrån, det måste även en som är partitrogen uti fingerspetsarna inse. I annat fall är det något fel. Många tycks ha insett det också om vi tittar till hur väljarstödet sjunkit drastiskt. Arbetarpartiet Socialdemokraterna är splittrade i en vänster och en högerfalang lite kort beskrivet.

Det vänstra mera feministiska som tycker partiet drar mer och mer åt höger och planar ut bland moderater, Kristdemokrater och även Sverigedemokrater. På den mera vänstra sidan har vi några tidigare framstående ansikten, en exempelvis är Veronika Palm. Jag tror hon kommer åter i regeringsställning om S skulle fortsätta regera, med vem då kan vi kanske undra? Löfvén själv säger att de har en plan nuvarande sammansättning, vill säga med MP. Vänstern nämner han inget om trots det är dessa som varit initiativtagare till de reformer som S gärna tar åt sig. Utan V ingen regeringsmakt och utan S ingen inflytande av V. Det också bara en kort konkret beskrivning.

Annie Lööf säger att S vill ha makten och bestämma, men samtidigt vill de samarbeta men just bara om de får regera. Det ligger mycket sanning i det. Centern samarbetade tidigare och blev näst intill tillintetgjorda, nu har MP hamnat i samma situation. Vad vill S egentligen? Få röster från de ”svaga” på förmåner som nu Vänstern mestadels skapat, eller gå till höger och tro samma skara som tidigare tänker följa? Problemet är inte mitt, det är väljarna som kommer fälla avgörandet, om ens det vet vad som gäller?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>