Är feminismen bara ett sätt lura till sig väljare?

Vad står ordet feminism för egentligen? Jag vet inte exakt, men det jag förstår är det mera jämlikhet mellan könen feministerna strävar efter. Att den manliga pungen är mera värd en den kvinnliga skåran, är det så man tänker? I vilket fall har könet i dag slätats ut, män gifter sig med män och kvinnor likadant, är det det som är feminism eller ingår som en viktig del i den?

Kriget och militären har det framgått i vissa sammanhang att de är emot. Likväl tycker man att den moderna soldaten även kan vara av kvinnligt kön, även en man som valt att bli kvinna och vice versa. Själv tycker jag oavsett någon indelning i det fallet att kvinnor/flickor gärna för mig får ta värvning och bli soldater. Men då ska inte dessa säga att de samtidigt är emot krig eller står feminismen grundläggande former enligt det sätt jag fått till mig.

Problemet vi står inför idag, alla länder med en s k ”modern syn” att det blivit väldigt rörigt att identifiera sig. Vad man säger sig stå för stämmer inte alla gånger och strävan efter något vad man vill framföra kan ibland te sig väldigt underligt. Går vi tillbaka till de grundläggande i hur både växter, djur och natur kom till ter det sig för mig en aning diffust vad alla begrepp skulle stå för och innebära.

Det grundläggande för mig är ändå att jag tycker vi är jämlikar om jag håller mig till de båda könen, även i övrigt vad olika människor identifierar sig till. Acceptans är viktig i olika riktningar om vi vill kalla oss ett demokratiskt samhälle. Se till rubriken i övrigt och fundera på det.

Hur blir barn till? Växer de på träd? För mig framstår det i en viss grad av feminismen hur man tänker. Har tänkandet överlag blivit att barn blivit en vara som allting annat och en förbrunkningsartikel?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>