Trump, miljövännernas bästa vän

Alla som vill få bort fossildriften – främst Sverige – borde tacka Donald Trump och hans införda sanktioner mot Iran som påverkar råoljepriset som i sin tur bidrar till de ständigt uppgående priserna på drivmedel här i Sverige.

Visst är det en smula ironiskt. Trump hatad av miljövännerna och inte minst feministerna som nästan delar samma bås. Själv har jag också tröttnat på honom och hans ständiga gapande och även hur han förnedrar alla som påstås ha blivit kränkta (kvinnor) av den administration som ingår, eller tänker ingå i hans administration. Det är ett ständigt rapporterande ifrån denna numera utom all förståndsmässiga styrning och landet Amerika.

Han har också ingått handelsavtal med Kanada och Mexiko och det blir nog mer och mer så att han försöker tränga ute både Kina men även Europa. I det fallet har jag ingen kritik, eller liten. Vi är alldeles för beroende av USA och den som tycker de fått hjälp av USA i de många krigen, inte minst inom Europa har säkert dessa att tacka. Men att de ska styra oss helt med sin närmast förödande syn på att gynna den råa kapitalismen är inte något jag direkt gillar.

Europa (EU) börjar komma närmare ett mera globalt tänkande (vettigare) när det gäller miljöåtgärder för trafiken/bilismen och utsläppen. Den linje som Sverige varit inne på att driva är på tok för radikal och kommer knappast, eller går inte att genomföra, inte i vilket fall till den tänkta tidsplanen ca: 2030. Biltillverkarna runt om i Europa tillverkar fortfarande bilar med fossildrift och med nya bränslesnåla motorer. Dieselbilarna, de flesta nytillverkade går att köra på det nästan fossilfria HVO 100.

Får vi bara en regering här i Sverige som tar det lite lugnare och inte hetsar fram olika beslut som ska gynna miljön, endast med alla tänkbara påhitt som i princip inte är verklighetsförankrade för att passa hela Sverige, stad som land, blir det nog bra eller bättre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>