Bankernas snyltande

Visst är det konstigt hur bankerna numera fungerar. Jag menar på insatta medel ges knappast någon ränta och den som får – kanske har höga belopp, jag vet inte – blir det bara knappt någon procent. Den som har bankomatkort vilket de flesta torde ha får i de flesta fall betala en årsavgift. Dessutom om du skulle få någon typ av ränteutdelning då snyts genast 30 % vilket går till staten. Det är inte klokt vilken system vi är inrättade i.

Samtidigt alla som har en typ av lön av något slag går som regel först till en bank som man sedan får disponera över genom att ta olika belopp när eller om man behöver. Hur som haver, oavsett vad man gör med sina pengar de som går till banken är det fruktansvärt jätteskyhöga belopp som de i princip får låna gratis av oss. När vi sedan utnyttjar bankerna som har våra pengar till låns och utan att i princip få en krona tillbaka tar de dessutom avgifter för allting. Internetavgifter och vete sjutton allt vad det kan komma på att ta ut avgifter av.

Nu den skandalomsusade Danske Bank där penningtvätt ägt rum och av flermiljardbelopp och det mesta skulle skett från Ryssland. Satt in stora belopp av rubel i Estland på Danske Banks kontor, sedan fått en typ av värdepapper istället, sedan växlat in dessa i dollar och allting utan att skatta en enda krona. Det exakta förfarandet kan var en något förenklad version, men i princip är det ungefär på det viset det gått till.

Vanligt folk – löntagare, pensionärer och liknande andra – har ögonen på sig hela tiden och är starkt kontrollerade i det system som vi i de flesta fall ligger under och kommer inte undan att betala skatter och olika avgifter för. Det är såna som får underhålla systemet som gör att penningtvätt och liknande är så mycket mer lönande. Stora belopp är svårare kontrollera än mindre och små. Det är den slutsats vi kan dra. Bedragarna och fuskarna gynnas i det system vi nu har.

När det pratas om att ”ge” pensionärer lite extra tar man till jättehöga belopp. 100 – 600 kr/mån?!. Ungefär vad det kostar att skita på ett finare och lyxigare ställe. Det tycker man är att vara generös. Skrattretande må jag säga.

Samtidigt drar man in kontor och sedan lägger man allting på internet, som vi sedan får betala för, i en s k ”service”. Det liknar ett visst mått av skumraskaffärer av ett system som kallar sig etablerade och rennomémärkta. Detta är ju närmast bara ren bluff och båg de sysslar med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>