Allt fler på jordens yta

Vi blir alltfler på jordens yta och ska vi vara rättvisa tar redan ”rika” åt sig mest av kakan. Samtidigt de framsteg vi sägs göra beror oftast på kapitalet och hur mycket som satsas. Utan medel, inga åtgärder som i sin tur förstärker de utsläpp vi oroas över. FN har nu kommit ut med en rapport om den globala uppvärmningen och att vi måste skyndsamt ändra till det bättre. Samtidigt har organisationen tappat greppet om vad de en gång var tänkta till, att skapa fred. De visar sig nu att det är i princip maktlösa till allt vad som sker. Kriget i Syrien är i princip opåverkat av vad FN egentligen skulle haft inflytande i och kunnat stoppa för längesedan.

FN skyskrapan i New York och hela den organisationen är just bara en näst intill värdelös organisation idag. Vad de omsätter och hur de lever alla dessa individer kan vi bara föreställa oss och så har de mage uppmana andra vi ska värna om miljön? Hur många flygresor gör de och under vilka andra omständigheter lever de? Börja med att se till så de inom organisationen lever enklare liv innan de uppmanar andra ändra i sina vanor.

Tar vi områden där vi bor – inom Norrland – har vi faktiskt de bästa förutsättningar redan. Egna älvar och vattenkraft, även har vi malmgruvor och skog/virke vi exporterar. Mestadels går till den södra delen i vårt eget land. Här kan vi ha den bästa av världar redan om inte myndigheterna krånglar till det alltför mycket. Om nu miljön är så viktig, varför inte satsa på oss då? Som vanligt är det bara tomma ord och vad de egentligen menar och pratar om är att de är städerna och de tätbefolkade områdena – sett över inte bara Sverige, utan världen i övrigt – man oroas över och utgår från när man nu vill ”rädda världen”. Jag uppfattar det snarast hånfullt mot en befolkning som oss som lever under förhållanden som de flesta om de gjorde, inte skulle tära på miljön särskilt mycket. Vi har ett betydligt allvarligare problem som de redan försatt oss i vi måste ta itu med.

Ska vi alltid vara snälla och fogliga, som vi alltid varit, låta oss hunsas med, har vi fått det bättre på det viset? Ja inte vet jag, det får ni själva bedöma. Det som händer är att de straffbelägger människor som inte gör någon nämnvärd skada. Det kända uttrycket sila mygg och svälja kameler stämmer bra in.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>