Bortkastad röst?

Jag ser det skrivs en del om Fi i Vilhelmina och de som röstat på dem tycker de gett sin röst i fel riktning efter vad valresultatet verkar sluta i. Fi, ett starkt socialistiskt parti får man väl ändå säga går ihop med Vilhelminas borgerliga partier inkl PA (det lokala partiet Politiskt Alternativ) och bildar därmed en majoritet för det fortsatta styret i Vilhelmina. Det är så jag uppfattat det. Det slutgiltiga avgörandet sägs komma nu på måndag den 15.

Jag har inget emot jämlikhet, varken inom könen eller i övrigt, orättvisor och allt möjligt som kan förekomma. Men att lägga min röst på ett parti som  bara har ett mål tycker jag känns fel. Tittar vi oss runt om i världen är inte varken svenska kvinnor eller det som framkommit genom ”meetoo” några vanligt marginella fall. Det är främst de med redan status – både lägre och högre – som framträtt i rampljuset och visst kan de ha blivit illa behandlade av män då. Men i jämförelse med hur kvinnor blir behandlade med de som nu fått nobelpriset och vad de varit med om och även hjälpt/hjälper är det rent bagatellartat det här med ”meetoo” och vad det står för. Det är min uppfattning.

Sedan har vi en annan sak, hur tänker man sig en tillväxt (kan bli trött på just det ibland) något vi alla är beroende av, överlevnadsfrågor där vi alla ingår. Byggande (av gator och vägar) olika andra projekt som vi så väl behöver för vår överlevnad, hur får vi det och kan ett feministiskt parti bidra till detta? Det är den stora frågan för mig. Vilhelmina behöver verkligen idérikedomar på hur vi får allting att rulla. Det ska ändå bli intressant se hur man fixar det här. Jag säger inte heller det varit några stora framsteg det som varit.

Good luck!

 

En kommentar

  1. G E Abrahamsson (inläggsförfattare)

    Jag menar bara att det saknas en plan B. Plan A har varit hysa in invandrare/flyktingar och tjäna pengar på dessa. Nu då detta dalar/dalat eller t o m avstannat finns ingen plan för något nytt få in inkomster av.
    Det tycker jag är direkt dåligt som sittande/avgående bör ta i beakttning och med hänvisning till valresultatet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>