Miljöhotet ger chans till fina karriärer

Det är det budskap en av Sveriges ledande ”experter” inom miljö och miljöteknik Johan Rockström säger. Enligt den här artikeln har han lämnat Sverige och flyttat till Tyskland. Hur han tog sig dit framgår inte eller hur han sedan transporterar sig sägs ingenting om. Knappast att han knatar på 2 ben, förmodligen åker han första klass jet. Han blir nu chef för ett toppjobb i Tyskland, knappast något ideellt, för är man intresserad av hur vi räddar jorden och det är så allvarligt som han påstår borde han inte vara vår nye Jesus då? Jag menar Jesus gav sitt liv på korset för att världen skulle bli bättre. Här blir Rockström befordrad, knappast med någon uppoffring själv.

Vilken värld pratar man om vi ska rädda, är det Europa med en mindre del av hela världens befolkning eller vad pratar man om eller till för några? Gäller det även oss norrlänningar där redan vi har det nog kargt eller glesbefolkat? Knappast. Men lyckas man förändra världen till bättre så inte mig emot, jag förstår bara inte hur det ska gå till. De måste få med sig alla världens stormakter där vi har de mesta av våra produktionscentra. Kina, Ryssland, Japan, Tyskland och Amerika för att nämna några. Att dom plågar ihjäl mig eller någon annan ”fattig stackare” här i norr torde inte hjälpa klimatet nämnvärt. Och skulle det vara på det viset kanske jag kunde komma i historieböckerna och till och med bli utnämnd och omskriven till den nye Messiasen som räddade världen.

Vad händer nu inom regeringsfrågan när 2 partier ”tävlar” om vem som har i uppdrag att rädda vårt klimat och världen? Det verkar som det bästa vore att ha Norrlands som övningsområde för ett kärnvapenprov och blåsa ut hela skiten. Då är man i alla fall kvitt den delen av befolkningen och slippa ”föda” oss.

Det sägs att den inblandning som görs i dieseln – rapsoljan – sätter igen bränslefiltret när det blir kallt. Bra fixat om det är sant.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>