UG visar på hur kommuner betalat miljardbelopp för värdelösa produkter

Uppdrag granskning visade (igårkväll) hur Sveriges kommuner betalat ut sammanlagt miljardbelopp för produkter de inte ens fått och har de så är det närmast värdelösa och kan köpas för en spottstyver på öppna marknaden. Eller t o m kostar bara några ören. Främst gällde det ”istiningsmedel” med en flåsig bild på och en väl skriven text som skulle se proffsig ut. Hinkarna som var ungefärlig i storleksordningen ca: 15 L visade sig vid en granskning innehålla vanligt natriumklorid/salt eller det man normalt köper in för 80 öre kilot och saltar vägarna med. Den som levererat och fakturerat den här produkten hade ett pris på (ungefärligt) 160 kr per hink.

I Västerbotten skulle det vara Vännäs och Bjurholm som ”åkt dit” på detta lurendrejeri. Totalt för dessa skulle det röra sig om ca: 2 miljoner. Värst drabbat var Göteborg men även många andra kommuner som betalat ut miljonbelopp från skattebetalarna. Man undrar ju vilket ansvar en kommun egentligen har? Som privatperson eller företagare är man själv ansvarig för de utgifter som kommer in och man har, men inte inom kommuner, statliga verk och andra myndigheter vilka också drabbats av det här.

I Vilhelmina gick nyligen ett företag i konkurs där kommunen skulle varit inblandad och nu enligt tidigare uppgifter skulle den notan hamna på skattebetalarnas bord. Det skulle röra sig om ca: 2,4 miljoner. 2,4 miljoner?? Är det småpotatis för en liten kommun som Vilhelmina, då har man inte dåligt ställt. Kommungubbar (Har inte sett några kvinnor inblandade) och andra tillhörande kommunen ska inte laborera med kommuninvånarnas pengar på det viset. Tidigare försvann 1 miljon (gavs bort) till en företagare som sedan lade benen på ryggen och försvann. Jag tror Vilhelminaborna börjar tröttna på det här. Jag har då.

Den som anser att inte något stämmer får gärna höra av sig och rätta mig

Det berättades i nyheterna nu på morronen att Åsele och Vilhelmina fått 400 000 av staten (vardera) att bekämpa den dåliga miljön för unga. Det ser jag som positivt och vad skulle inte 2,4 miljoner hjälpt till med eller på nåt annat projekt som vi så väl behöver.

I nästa UG visas att den mesta falska faktureringen och värdelösa produkterna styrs från utlandet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>