Är 64 mindre än 36?

En liten politisk analys i Vilhelmina visar att S fått lite dryga 36 % av rösterna. Vill säga 64 % väljer något annat parti, inklusive SD som man låtsas inte veta av. Men faktum kvarstår att de är femte största parti. Att varken C eller något annat parti (vet inte hur det ligger till för övriga) inte vill samarbeta med SD tar jag inte ställning till, men man kan ändå inte bortse från det väljarstöd de fått. Valresultatet i sin helhelhet finner du här.

Så funkar det över hela Sverige. Riksdagsvalet fick S dryga 28 %, de andra väljer att rösta på resterande 72 %. Visst borde det ge en tankeställning vad svenska folket väljer? Storhetstiden för S verkar vara förbi och de gamla idealen, det som en gång ansågs viktigt verkar kommit i skymundan eller folk behöver de längre inte. Någon som värnar om deras välfärd, eller att de ska vara i ett beroende av någon. Jag tar inte ställning i någondera riktning av denna korta analys utan konstaterar bara att så är fallet.

Med V:s – Vilhelmina – stöd utgör de dryga 40 % (S+V). Det är ändå nästan 60 % som har lagt sin röst på andra partier. Något att fundera över. Bytet som gjordes av S på initiativ av ordföranden och när Åke Nilsson ( f d kommunalråd) sparkades verkar varit närmast negativ. Men naturligtvis det är inte mitt bekymmer, jag konstaterar bara fakta.

Jag vet inte heller hur det är upplagt, men ett kommunalråd kan väl knappast ensamt agera hur denne vill. Det måste väl finnas andra personer bakom också? Att ge ett kommunalråd ensamt skulden för att exempelvis ha gjort dåliga affärer och tro att saken är ur världen för det är inte det ganska blåögt och naivt eller intill dumdristigt?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>