Din status i samhället påverkar starkt vilket värde du bedöms ha

Den hemlöse tiggaren, Gica nere i Husqvarna som dödades av två ungdomar har nu frikänts från detta och rubriceringen har ändrats till grov misshandel för 16-åringen och för den andre, 14-åringen blir straffet ingenting eftersom han är minderårig.

Oavsett om det är mord eller inte kan man bara inte slå människor utan vidare och så att de senare kan dö. Nu säger man i det här fallet att personen (Gica) kan ha levt när pojkarna lämnade honom och någon tredje part avslutat hans dagar. Det beror på att intresset forska närmare vad som hände och göra en rejäl brottsplatsundersökning slarvades med. Skulle det skett på en annan person med högre status? Knappast.

Hans familj i Rumänien får heller ingen ersättning. Tänk vad bra att det sparas, Sverige behöver verkligen de pengarna så att vi kan leva godare.

Hur vi bedöms i vår tillvaro beror starkt på vad man tillhör kan vi gott konstatera. Lagen är inte lika för alla som det så stolt påstås. Det är närmast en ren lögn.

Visst är det hemskt för pojkarna också när vi fått ett samhälle där värdesättningen på ett liv nästan börjar sakna betydelse. Samhällsattityden har vänt dithän. Så vad förväntar vi oss av två ynglingar som bara tar efter vad andra gör och att det blivit normaliserat.

En kommentar

  1. Petter

    Ytterst var det väl fel av polisen att inte kalla in rättsläkare som kunde fastställa tidpunkten för dödsfallet. För det är ju så att bevis måste vara utan tvivel, så här kan vi nog skylla en stor del på polisens handlande att dessa ungar gick fria .Ja de fick lite straff för misshandel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>