Vill vi uppnå effektivitet – ta efter Folkrepubliken Kina

Ser vi bara till hur regeringsmakten är uppbyggd och processen däromkring, inte minst med talmannen som står under vår högste inom landet, kungen, är det närmast löjeväckande. Jag menar talmannen har högre lön (tveksamt kalla det så) eller ungefär liknande som en svensk statsminister (tveksamt om denne är värd detta?). Ser vi till Kina skulle landets ledare av Folkrepubliken Kina ha en årslön motsvarande en svensk medel- eller låginkomsttagares.

Visst har Annie Lööf rätt om hon har för avsikt föra oss en aning dit, till Kinas nivå. Att fackföreningar inte existerar i Kina och inte heller någon arbetsrätt, här får man ta jobben som de är eller också stå utanför. Trots detta eller på grund av går Kina nu fram starkast i världen. Är det det vi är ute efter kan Kinamodellen och eventuellt Annie Lööfs vara medicinen.

Kanske är Annie Lööf och Centern de nya och renodlade socialisterna?

2 månaders inkomster för talman eller statsminsister motsvarar ungefär årslönen för Kinas ledare, Xi Jinping.

Ser vi till våra stora företag säljer de ut (Volvo m.fl) och de flesta affärerna går till Kina. Inte Amerika som tidigare.

Vi ser också i lilla V-mina vilka som tagit över. Fi som står till vänster om Vänstern tillsammans med Centern, Moderater och Kristdemokrater och även det lokala partiet PA. Går detta kombinera och kommer det gå smärtfritt hela mandatperioden ut?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>