Behovspröva barnbidraget – på tiden?

Nu är några politiker/partier inne på att det ska ske en behovsprövning av barnbidraget.

Jag har länge tyckt på det viset (vem bryr sig om det?) men nu börjar man starkt diskutera i dessa banor. Problemet kvarstår dock hur behovsprövningen ska gå till. Men det behöver inte vara svårare än allt annat vi granskas för. Skattemyndigheten har uppgifter på de flesta av oss – utom nytillkomna och illegala invandrare och de som inte är skrivna här – så det borde inte vara svårt. Dessutom har vi Försäkringskassan som också har uppgifter på oss – förutom pensionärer – där beräkning av bostadsbidrag utgår därifrån. Bluffar man med inkomsten – skattesmitare – kan man naturligtvis klara sig, men det måste ändå vara ett fåtal som skulle slinka igenom.

Jag är för en utredning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>