Jordnära

Tidigare kunde man prata om människor som var ”jordnära” och trots deras utbildningar och även kunde de vara framgångsrika på annat sätt utan någon större märkvärdig utbildning ändå höll sig nära folket och beblandades sig med ”vanligt folk” vilket gav en viss trivselkänsla i samhället. Det hårda som idag jag upplever det blivit och allting som inte någon eller något anses framgångsrikt i har inget i värde.

Är man inte miljardär eller framgångsrik inom någon sport exempelvis, pratas det sällan om människor som kan göra stor nytta men kommer i skymundan.

Ser vi till vilka partier som får mest stöd, förutom de gamla vanliga är det SD som gått starkt framåt. Jag tittade lite på deras vallistor och då från riksdagsvalet kunde jag se det var mestadels de med högre utbildningar som stod där. Ändå verkar människor rösta på dessa (inget fel i sig) och finna någon typ av tillhörighet. Jag menar ”arbetare” och även de med låga utbildningar. Visserligen kan det givetvis vara blandat vilka som röstar, jag har direkt ingen statistik på det. Men varför röstar så många på SD? En av anledningarna eller orsakerna kan vara det jag beskrivit ovan.

Folk har tröttnat på det eviga bejublandet av olika framgångsrika personer, framgångsrika sporter och allt vad det innebär som tagit över mycket i samhället. Våra vanliga alldagliga problem tas sällan upp, förutom det som spårat ur rejält, våldet i samhället. Det är synd att inga andra partier tar åt sig det här, utan i stort sett blundar och kör sina egna (gamla) race och verkar vara nöjda över det. Människor måste ju någonstans vända sig i hopp om en förändring.

Vi behöver en ny regering och med nya insikter och ett nytt sätt ta sig an samhället på.

Kan detta vara något av en sanning i?

Det svenskaste av svenska måste väl ändå vara något av Astrid Lindgren. Nu har delar av hennes berättelser bannlysts, medan våldet i stort i ökat. Hur tänker man egentligen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>