Kungen och kungahuset istället för islam

Visst kan vi vara många som tycker kungahuset är onödigt pråligt, påkostat och dyrt och fyller ingen uppgift. Men naturligtvis är det så att det ger bra reklam för Sverige. Att vi haft våra kungar ger också en intressant historia och fastän många eller antal varit mindre dugliga och inte minst Wasaättens. Det blev ju närmast tragedier av deras regeranden, inte minst maktspelet mellan Erik och Johan. Erik avsattes av sin bror Johan och sattes i förvar på fästning och man tror att han senare giftmördades. Den omtalade arsenikförgiftningen med gravöppning o s v.

Detta var bara en liten inblick i vår historia och vi vet också krigen och Sveriges storhetstid och 30-åriga kriget som egentligen i huvudsak var ett religionskrig mellan katoliker och protestanter. Det slutade med den westfaliska freden 1648.

Men åter till rubriken vad den säger. Den säger precis vad jag menar, trots vårt kungliga arv och vår historia anser jag den ändå bättre – kungamakten/kungahusen – än om vi varit under en makt av islam. Vi kanske också bör tillägga vår kristna historia som inte alltid varit den bästa men jag föredrar den också istället för om vi lydigt under islam. Finns det någon sämre religion och inte minst det kvinnoförtryck den utövar. Visserligen har vi liknande religioner – Indien exempelvis (Hinduism) m.fl. – som inte är något att rekommendera och att vi ska införa.

Hellre kungen och kungahuset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>