Militären flaggar för mera resurser – samtidigt ska skatterna sänkas

Hur går det ihop och inte bara militären kräver mera pengar, sjukvården och skolan måste också ha sitt om vi har för avsikt fortsätta med den fria sjukvården och skolan. Hur ska det gå till om det flaggas för rejäla skattesänkningar, inte minst Liberalerna säger det. Är det meningen vi ska sluta med den fria sjukvården och göra den helt privat, likaså med skolan, för hur i helsike ska man annars uppfatta det?

Visst kan jag förstå att de som tjänar bra eller har mycket pengar röra sig med kan vilja ha kvar ännu mer. Även de som har höga befattningar där de inte åstadkommer mycket, men ändå vill sänka skatterna för att behålla ändå mer av deras fallskärmar och andra oskäliga inkomster.

Även om låginkomsttagarna eller om vi säger de med normala löner får mer i plånboken och luras tro att vi även kan behålla allt det som nu är fritt kommer de även drabba dessa den gången vi börjar ta efter den amerikanska modellen. Där varken fri sjukvård, skola, dagis/föris och annat som vi svenskar är vana med kostar skjortan i Staterna.

Militären vill ha minst ytterligare en brigad (4500 man) med innehållande utrustning. Stridsvagnar, flyg m.m. Hur tänker Liberalerna finansiera det, de som är mest för ett starkt försvar, hur går det ihop med deras andra sida, den liberala?

Dessutom är militärens planer byggda på andra världskrigets sätt att kriga. Gammeldags och urmodigt, kostar mycket resurser och pengar, samt inte minst människoliv. Men det är väl ointressant för en militärisk hjärna.

Jag tycker man borde dra lott om en ny regering. Den ena planen tokigare än den andra.

Får jag säga det också tycker jag det inre hotet är värre just nu, att vi inte får ordning inom vårt eget land.

Väck med Björkliund den Sprättskorven

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>