Jag skrattade åtskilligt, ha, ha ,ha…

…när uppgörelsen var klar. Äntligen börjar det öppna upp sig här i Sverige, ingen höger-vänster sida man behöver ta ställning till, utan en politik där alla får ett bestämmande. Hur det riktigt kommer att gå eller hur utvecklingen blir (om omröstningen av Löfvén blir till hans fördel) vet vi inte ännu. Men det är mycket som måste ordnas. Fyra huvuden måste vara bättre än ett lösa de problem vi står inför. Jag tänker främst på våldet i samhället och främst i de större städerna. Nu visar det sig att det även kommit till de mindre städerna, Värnamo var ett av dessa.

Att S fick vika ner sig rejält är ett faktum, men det finns ändå en god grund att stå på genom S som bromsar upp och även kommer att hålla ihop regeringen. Att vi kommer att få mycket av miljöpolitik, ännu mer än tidigare är inte orealistiskt. Risken finns att de kommer chockhöja allt som anses miljöfarligt. Både på gott och ont, bara det inte drabbar människor som inte har så många alternativ. Men fyra år, blir det mycket åt helsike ryker de givetvis vid nästa val. Det gäller att nu sköta sig om de vill ha väljarnas förtroende.

Religiösa friskolor kommer att stoppas (nyetableringar) vilket jag tycker är bra. Anhöriginvandring ska tillåtas i högre grad än nuvarande. Ja varför inte, inget blir väl bättre av att splittra familjer. Det jag främst hoppas på att de ska gå snabbare och mindre omständigt få folk i arbete. Jag tänker främst på nyinkomna som då slipper sitta förvarade i månader eller t o m år i väntan på sina besked. Det hoppas jag blir bättre. Att den processen blir snabbare.

Arbetsrätt och sådant är jag inte så insatt i och vad eller vilka förändringar det blir, men ett är säkert, ingenting är för evigt. Det kanske måste bli en anpassning där också och som kanske hänger samman med att vi blivit fler inom Sveriges gränser.

Det blir ändå en spännande period om nu det går igenom. Ingenting är säkert förrän omröstningen skett. Jag ser ändå det här som det minst dåliga alternativet. För mycket vänster är inte heller bra och trots vi fått lagar som ska begränsa sexköp och allt vad det innebär, verkar dessa näst intill verkningslösa. Det är nästan så jag tycker att vänsterpolitiken bara förvärrar den och bidrar till kvinnoförnedringen. Att köparen också bara straffas är lite konstigt också. Hela upplägget mot kvinnoförtrycket (som inte kan jämföras med stater där total islam råder) är närmast bagatellartat inom Sverige.

Den allt för snedvridna politiken (Jämställdhetsmyndigheten) skapar bara större problem enligt mitt sätt att se det. Det blir alldeles för onaturligt och på extrem nivå och de som verkligt har problem (prostituerade) får knappast någon hjälp. De som redan är etablerade och ligger inom samhällets högre nivåer är bara de som skulle gynnas.

Jämställdhet tror jag inte bara man skapar genom olika lagar och aldrig har vi haft sådana problem som vi nu har inom familjepolitiken där barn utsätts för ren misshandel (både fysiskt och psykiskt). Jag tror mycket av detta vi ser i samhället och ställer till problem är den otrygga miljö där barn växer upp. Det moderna samhällets akilleshäl. Allt är inte bra med vårt ”moderna” sätt att leva. Just detta också och dessa problemen får vi hoppas de också tar sig an.

Fyra huvuden är fler än fem utan

 

2 kommentarer

  1. Förundrad

    Jag är lite förvånad att ALLA är vinnare nu. Fr Lööf räknade upp flera punkter där hon vunnit och fått sina ideer igenom. Hon mindes inte ett område som hon fått stå tillbaka på. Tror också att om Löfven skulle räkna upp punkter, så minns inte han heller några förlorade förslag.

    Men lycka till alla vinnare och att vi medborgare också märker av det.

    • G E Abrahamsson (inläggsförfattare)

      Om nu omröstningen av statsministern går igenom blir det ju mycket Centerpolitik och då får vi ju utvärdera därefter hur väl de lyckas. S bär naturligtvis huvudansvaret och det kan ju också bli bara pannkaka av alltihop. Det kommer säker uppstå komplikationer under resans gång. Intressant blir det då.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>