Per Albins metod den bästa

Den gamla metoden – och nu när nästan alla pratar om bostadsbrist och även nu tänker införa marknadshyror – har jag kommit fram till den var den bästa tiden ledd under den gamle Socialdemokratiske statsministern Per Albin Hansson.

Att beskylla socialdemokratin för att helt ligga på den socialistiska sidan och jämföras med kommunismen torde vara helt. Tiden sedan dess – Per Albins – torde helt ha förändrats nu. Nu är det endast vinster som gäller, nästan uteslutande. Vi ser i reklaminslagen hur människor uppmanas låna och spela och i tusen olika varianter. Jag liknar det vid någon typ av Harmagedon. En kamp mellan det onda och det goda. Det är hemskt vilken utveckling vi fått.

Den gamla metoden bygga sina bostäder och under egnahemstiden med förmånliga lån måste ha varit den bästa. När människor själva fick ta ett större ansvar för sitt boende. Det var också bättre för landsbygden, den var mycket mera levande då, framförallt om vi jämför hur det i våra glesbebyggda områden idag. Naturligtvis förändras samhällen och att vi gått dithän idag till vad är kanske ändå inte är alldeles häpnadsväckande. Sverige är ett relativt litet land och beroende av omvärlden och vilket påverkas/-ats av både från öst och väst. Amerika främst, men även av det gamla Sovjet och nu det nya Ryssland.

Det som vi nu fått oberoende av vad, är inte alls bra. Det är någon typ av rå kapitalism varvat med olika inslag från de som kallar sig liberaler eller höger eller vad nu allt de som de namnger skulle betyda något. Jag kan bara konstatera att det inte alls är bra som vi nu fått. Den gamla metoden med Per Albin i spetsen anser jag vara den bästa. Människor ska ha möjlighet ta ansvar och bygga sina bostäder mera själva, då kommer trycket minska på bostadsmarknaden, den som nästan alla säger vi måste ha marknadshyror för att klara problemen.

I själva verket tror jag det blir bara bättre förmåner för hyreshajar och alla som nu redan tjänar på hyresmarknaden får det ännu bättre. En ännu mera rå kapitalism.

Människor far jätteilla i vårt samhälle. Det kostar både pengar och inte minst ett stort onödigt lidande. Bättre kan vi.

Vad man namnger olika – vänster, höger, liberaler eller vilket som helst har inte så stor betydelse, bara man för en politik som går framåt. Att hålla folk med arbete och då även pengar blir nog den största uppgiften få det gå ihop med den politik som bedrivs, eller kommer.

Den som tror sig ha något tillföra får gärna lämna en kommentar.

Jag kommer inte längre, om jag inte rent av skiter i alltihop.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>