5 000 mer i pension/mån (fattigpensionärer) och 35 tim arbetsvecka

Det är utbrytarna från S som bl a föreslår detta. Ser vi till situationen hur den ser ut eller kommer är det inte alls någon dum idé. Inte direkt någon utopi i varje fall.

Många skulle då kunna dela på jobben och fler komma i arbete. Förslitningsskador, stress och annat som gör att kroppen tar stryk skulle till viss del undvikas. En högre pensionsålder skulle också då vara mer befogad, betydligt större än under nu rådande situationer.

De som nu vi kallar fattigpensioner skulle få sin pension höjd med 5000/mån, inget orimligt i det. Med det skulle andra bidrag göras inbesparingar på. Bostadstillägget framförallt. Det är ju på det viset också att de som nu lever under de här förhållandena (låga pensioner) är under en övergångstid, hur det blir för nästa generation vet väl egentligen ingen.

Sjukvården kanske också skulle spara in bra mycket om människor kan känna de mår bättre och ha en bättre livsglädje. Att vi totalt skulle gå ner i konsumtion, sluta höja lönerna för de med högst inkomster (det som inte är befogat) och kanske mer gå i den kinesiska riktningen anser jag inte alls vore dumt.

Om man sedan vill kalla det socialism eller vad som helst, vore det en betydligt bättre lösning än den vi nu har.

Ett uthålligare samhälle.

Det går förändra mycket, men till det krävs mod. Det är just vad som saknas. Mod!

Om det nu är på det viset att vi ska bidra till ett bättre klimat, borde inte alla då göra det, inte bara vissa grupper? Om alla sänker sin standard (speciellt de som konsumerar mest) vore det inte att göra samhället mera hållbart? Eller vad är egentligen det strävan avser?

Knappast trovärdigt det som nu sker i förhållande till målen, de som målas upp.

Vi skulle också slippa ”den goda fen”, nuvarande finansminister (Magdalena Andersson) som pytsar ut de små höjningarna till pensionärerna för att få deras röster. Socialministern, Annika Strandhäll gick nyligen ut med att pensionärerna de med lägst inkomster skulle få 200 kr mer i månaden 2021 samt även höjt bostadstillägg. Det är samma gamla vanliga visa med henne, bjud de med lägst inkomster några hundringar så får vi deras röster.

Samtidigt 2021 är det då marknadshyrorna ska börja gälla. Lägligt uttalande?

Innan den dagen eller det året – 2021 – kommer vi ha helt andra förhållanden om det fortsätter som det gör. Olika transporter kommer straffbeskattas för att minska ner på utsläppen och speciellt vi som bor där långa transporter krävs kommer att lida störst skada. Dyrare matpriser är det som kommer slå hårdast och vad är 200 kr mer i börsen när det äts upp av allt annat.

Vänster-höger eller vad som helst, bara vi får en ärlig politik eller ärliga politiker som säger som det är. Men naturligtvis, det vågar man inte, det måste trixas på olika vis för att behålla rösterna och låta de med lägst löner tro de får det bättre. De har nu suttit de tidigare fyra åren, de rikaste har ökat i antal och klyftorna har inte minskat.

Vad beträffar miljöpolitiken har de stora kapitalägarna – många av dessa styr med stor märkbarhet i Sveriges ekonomi – insett det finns stora pengar tjäna. Den miljöpolitik som nu bedrivs gynnar knappast ”vanliga människor”. De rikaste blir rikare och de fattigare blir fattigare. Nöden i världen blir ännu värre, den som man låtsas bekämpa och det blir ingen förändring alls i det fallet.

Ingen med stora kapital vill väl knappast tappa detta. Därför är den miljöpolitik som nu bedrivs dömd att misslyckas om vi tror samhället ska bli mera jämlikt. Snarare är det motsatsen som händer.

1 timme mindre per dag är ganska mycket ändå. Främst kommer det att gynna barnfamiljer. Hämta barnen på dagis osv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>