De med minst väljarstöd styr landet – är det en typ av Kamikaziepiloter vi ser?

Visst är det en konstig situation vi fått när de minsta partierna kan vara med och diktera villkoren de som ska var till grunden i regeringssamarbetet. Jag tänker främst på L som nu enligt mätning skulle ligga på 2,7 % vilket i sig kanske inte är så intressant och kanske säger lite hur utvecklingen kommer bli vid nästa val.

Jag kan ändå konstatera inom EU har vi har vi Cecilia Malmström L som suttit där bra många år och varit en av huvudpersonerna trots de knappt har några väljare kvar i Sverige. Nu har den andra Cecilia med efternamnet Vikström tänkt kandidera (igen) till EU och C Malmström tänker sluta. Några har sagt och hon vore lämplig som efterträdare till Björklund som avgår som partiledare.

Vi ser hur lite de bryr sig om vårt område inom EU – det norra – eller de vet knappt hur Sveriges land som helhet ser ut. Tendensen i världen är att 8 av 10 kommer fortsätta bo i städerna. Här på det norra halvklotet får vi klara oss bäst vi vill, närmast en bortglömd minoritet. De finns eller åtgår ofantliga resurser inom EU vilket Liberalerna vill vara med och styra om och även bestämma och t o m ha en vetorätt i. Oavsett vilka sympatier jag har vilket också saknar betydelse i sammanhanget, tycker jag det är märkligt att ett så obetydligt parti i Sverige kan ha så stort inflytande. I min bedömning vill jag inte heller säga om det är rätt eller fel, men lite konstigt är det. Om inte mycket.

Det som händer framöver – och speciellt om de inte klarar av ordningen – att de kommer falla hårt vid nästa val hela den regeringskonstellation vi nu har. Sverigedemokraterna kommer att bli det näst största partiet – om inte det största? – och på motsatta sidan kommer Vänstern öka rejält. Hur länge kommer man kunna hålla SD utanför regeringsmakten? Som det nu blivit blir de bara starkare och starkare och de minsta partierna dikterar villkoren. Har det blivit som under andra världskriget när japanerna försökte sätta in sista krafter genom deras Kamikazie självmordspiloter? Har vi fått en liknande situation nu inom svensk politik? Slaget är redan förlorat men man vägrar erkänna det.

Som jag säger är det en märklig situation vi fått och ingenting verkar fungera längre. Från några håll har tidigare påtalats att situation är ohållbar den utveckling vi haft. Ingen har lyssnat och nu är det redan för sent. Problemen har växt till närmast ohanterbara, men de gamla etablerade partierna försöker krama sig fast vid makten.

Är det på det viset?

EU-valet struntar då jag fullständigt i. Jag anser det har ingen betydelse hur man röstar. Det är ändå grisen i säcken vi får eller hur man vill se det.

Vari ligger ”felet”`? Är det människorna eller politikerna? Vilka viljor är det som styr? Jag menar har människorna (majoriteten) fel och politikerna som fösöker klamra sig fast med minoritetens stöd rätt?

Ett dumt inlägg, men vad spelar det för roll bland alla andra idioter som finns.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>