Vi är chanslösa gentemot Kina

Det kan vi kallt räkna med än om vi försöker bättra oss i framförallt skolresultaten. Jämför vi folkmängden i kina över 1 miljard (1, 386 miljarder 2017) och Sverige så förstår vi varför. Nästan liknande effekter har vi inom idrotten om vi jämför gamla Sovjetunionen men även nuvarande Ryssland. Sverige ligger trots allt förvånansvärt bra till där. Det är ganska otroligt för ett så litet land, eller ett land på bara 10 miljoner invånare i jämförelse med alla andra ”superstater”. Amerika, Kina, Ryssland, Kanada osv. ”Supermakten” Norge är också svåra att hentera. Men det är väl bara fuskisar där :-)

Teknik och utveckling där ligger vi i lä och tro tusen med över i miljard människor välja mellan och ta ut de bästa. Dessutom har de betydligt hårdare krav, även Korea, både syd och nord med säkerhet. Om än den avgående Björklund inbillat sig vi skulle vara ledande i världen och med avsky försök inbilla oss han skulle skrämma oss för kommunisterna. Så låter det överlag från Liberalerna, de hemska kommunisterna. Även vårt försvar inbillar de sig bygga upp till ryssarnas nivåer, det är ju ett löjligt resonemang de för.

EU och federationen är deras bästa vän, allt annat som kunde vara bra, eller införa i Sverige och för svenska förhållanden avvisar det. De pratar gärna om nationalism – i avskräckande syfte – kontra deras älskade federation. Om än de väljer dela kudde med deras älskade vänner i EU kommer Sverige/EUknappt upp till 1 % än vad de ”hemska kommunisterna” Kina åstadkommer. Var ligger Volvo numera (världens bästa EPA) och vilka är ledande inom teknik och det samhälle även vi strävar efter? Amerikanarna anhöll en kvinnlig toppchef inom Huawei (som för övrigt har den bästa kvalitén på sina produkter anser jag, de få jag använder) och anklagade henne för någon typ av spioneri. Kanadensarna haffade henne på amerikanarnas begäran. Det är väl samma dynga :-)

Sedan kanske det är inte vore så kul leva i varken Kina eller Ryssland. Det ”slappa” EU kanske få anses bättre då i det fallet :-)

Jag börjat tro Jonas Sjöstedt är vår (min och Sveriges) räddning.

Det var fan i mig kul skriva det här.

Hurra, hurra, hurra

Notera: Både Huawei och Samsung gått förbi Apple. De ligger också betydligt bättre prismässigt och är minst lika bra. Ni vet amerikanskt skräp. Bilar m m. Fortfarande kör man V8:r som drar uppåt 3 L milen och osar skunk. De lever fortfarande i stenåldern. Stackars människor. Det sägs Teslas batteri har lätt för att explodera. Om det är sant vet jag inte, men det är vad jag hört.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>