EU gynnar bara de som redan har

I vårt fall Västerbotten är det Umeå, kusten och kuststäderna. Varför gör man det kan vi undra? Svaret är enkelt. För EU:s fortlevnad måste de gynna de områden där flest människor bor, resten av Sverige anser de har ingen betydelse, det är ändå så få människor som bor där att det finns inget intresse gynna dessa. Det kallas demokrati.

Ser vi till kusten och dessa områden är det ett patriarkat som styr. Inte minst Umeå med sossen ”lille Hans” och ”hans” vapendragare Moderaten Anders Ågren. De är två goda kålsupare tillsammans. Att de sedan skulle representera två olika partier är mera ett spel för galleriet. De har också sossen Erik Bergkvist ”höken” inom Region Västerbotten och dera(S) representant till EU-valet. Av mig får du ingen röst Erik (och kanske ingen annan heller), men det skiter du väl i, en minoritet är inte viktig. Jag skiter också i dig och Umeå med dess politiker inklusive dig, så det så. Skratta gärna, jag hoppas skrattet fastnar i halsen på alla dessa herrar och att det krampar rejält och att vi istället får in människor som ser till hela Västerbottens utveckling.

Jag tror inte heller fullt på EU vilket i grunden var mera ett projekt för freden. Det gamla rikena och deras krigande var det man ville undvika. Vilka är fienderna idag, eller finns det bara en, Ryssland? Det ser väl mera ut på det viset idag, i alla fall om vi ska se till det som hotar freden.

Den stora fienden – om vi räknar bort de eventuella krigen – är klimatfrågan och med den det sätt vi arbetar. Man blandar ihop saker och ting och kan inte skilja på att det hänger samman, jag menar arbete-klimatfråga. Det man nu går ut med (gamla sossar m fl) är att öka tillväxten, eller bibehålla och även öka arbetstillgången. De verkar leva i en värld när Olof Palme var Sveriges statsminister och vill införa den politiken igen. Jag tror inte det är speciellt lyckat.

Man fjärmar sig för ”högerkrafterna” (även här inte minst sossar) det som i verkligheten händer att de stärks just av denna attityd. Att de skulle vara mycket bättre och veta mer och enda vägen är deras tillsammans med de övriga som har EU som deras enda Gud.

Jag blir trött och lyssna till dessa individer och inte så lite består de till stor del av ett gammalt ingrott patriarkatiskt tänkande.

Produktionen måste ner, tillväxten kan inte bara cirkulera inom EU och vilka ska den då tas ifrån? Tydligen har de fa(S)tnat med hängslena i 60-talet.

En kommentar

  1. G E Abrahamsson (inläggsförfattare)

    jag glömde nämna vilka andra eller en av dessa förutom ”höken” som tillhör ”Örnästet” och även i det kan vi inkludera Region Västerbotten – Thomas Hartman. Hela modellen med Region Västerbotten med sossarna i spetsen liknar mycket av den gamla Östtyska. Befinner man sig på åskådarplats, vill säga utanför dessa murar är det lätt finna hur galet de utnyttjar sin makt. Det är själva attityden jag ogillar: Tyck som mig/oss, i annat fall är du inte välkommen och jag vill för guds skull inte vara med i deras gäng. Korruption är ett starkt ord, men jag bedömer det inte ligga inte långt ifrån.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>