Biogas är bra

Jag vill göra en ändring i min inställning till biogas och främst till biogasbussar. Jag skrev tidigare ett inlägg beträffande den olycka som hände med en biogasbuss i Stockholm som exploderade efter att den kört in på ett område med begränsad höjd.

Med lite eftertanke var det ett litet förhastat inlägg som inte blev bra och vad jag egentligen tyckte var fel eller upplevdes krångligt och även farligt var att även privattrafiken skulle gå över till mera biogas. Det lämnar jag åt sidan, men jag kan konstatera att biogasbussar är någonting bra.

Vad jag också kan erinra mig att de mindre truckar som finns inom industrin/fabriker har alltid drivits med gas. Jag ser det som mera naturligt att man använder biogas som drivmedel än batteridrift. Biogas är definitivt miljövänligare. Därmed är detta rättat.

Biogas är s a s det som kan finnas i naturlig form gruvgas – metan. Formel: CH4

Lite mer info

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>