Miljön har offrats för vår välfärd – nu är det dags rensa upp

Sundsvallsbukten den mest förorenade och giftigaste i hela Sverige. Välfärden kostar den vi byggt upp som nu börjat raseras av andra intressen eller av ren själviskhet. Det är inte bra, varken hur vi behandlat Sverige och att vi är på väg tappa sjukvård och alla tidigare trygghetssystem.

Allting har ett pris och det har absolut inte varit bra med de metoder vi använt på många håll. Att industrin genom tiderna varit grundpelaren i vårt system är väl inte direkt någon lögn. Massvis med jobb har det gett och därmed intäkter och skatter som vi alla dragit nytta av. Men nu är tiden inne vi börjar rensa upp efter oss. Det skulle skapa många jobb och människor allmänt lider ingen nöd och ingen brist på pengar och den höga standard många har skulle knappast raseras.

Vill vi ha ett levande och hållbart Sverige är det dags ta i med hårdhandskarna. Höjda skatter på gift och annat som gör Sverige sämre gör mig ingenting. Hav och vatten ska återställas och mycket annat.

Tiden är inne för en upprensning efter allt vi orsakat i miljöförstörelse

2 kommentarer

 1. Brorson

  Klimathysterin är vår tids värsta miljöhot.

  1. Drar uppmärksamheten från de verkliga miljöhoten. Klimathysterin är en mental miljöförorening, som hotar den demokratiska beslutsprocessen. Hela regeringen verkar ha drabbats av hjärnstopp.
  2. All diskussion om det kraftigt ökade behovet av reglerkraft tystas ner. Klimatångesten leder dessutom till ökad droganvändning, som förmörkar människors hjärnor ännu mer.
  3. Vindkraftutbyggnaden är allvarlig naturförstörelse. Inte en enda utredning av de 200 – 25 m höga vindmöllornas klimatpåverkan, trots att det är känt ATT klimatet bakom möllorna i vindriktningen påverkas genom mer nederbörd i närområdet och mindre nederbörd längre bort. Mp och regeringen mörkar.
  4. Slöseri med pengar, som borde användas för nödvändiga miljöåtgärder. Hur stor blir totalnotan, om det kostar flera miljoner att ta upp varje gifttunna, och det finns 23.000 tunnor?
  5. Ökad förbrukning av ändliga resurser, bl.a, av sällsynta metaller. Utvinningen av dessa skapar lika mycket radioaktivt avfall som kärnkraften.Detta avfall dumpas i fattiga länder, utan skydd för människor och djur.
  6. Kapitalförstörelse genom nedläggning av kärnkraftverk och förtida utskrotning av bensinbilar.
  7. Ett gigantiskt ekonomiskt risktagande. Vad händer om Sverige ska gå före, och inga andra länder följer efter, i synnerhet om det visar sig (vilket kommer att bli fallet) att hela ”klimatomställningen” är feltänkt?
  8. Inga konsekvensanalyser av den ökade stressen på vattenkraftverken, vattenmagasinen och dess omgivningar. Ständiga korttidsförändringar av vattennivåerna kommer att leda till ökad urlakning av stränderna, vilket bl.a. lösgör radioaktiva bergarter, samt ökad sedimentering i magasinen. Hur lång tid kommer det att ta innan det blir mer sediment än vatten i vattenmagasinen?
  9. Heller inga analyser om skador på människor och djur från elektriska fält från överföringsledningarna mellan Norrland och Sydsverige. Det krävs extremt höga spänningar, som kan stora områden i södra Norrland och Mellansverige obeboeliga, för att motverka överföringsförlusterna. Planerna att ersätta de tyska kärnkraftverken med solel från Sahara fick skrivas av just p.g.a. överföringsproblemen.

  • G E Abrahamsson (inläggsförfattare)

   Jag tror man måste skilja på miljö och klimat, eller klimatpåverkan. Det har då jag gjort med det här inlägget. Det handlar om vår närmiljö och Sverige. Att haven är förgiftade och miljöpåverkade är väl inget som kan förnekas, inte av mig i alla fall.
   Pnkt 4 om gifttunnor skulle den kostnaden vara beräknad i runda till 22 miljoner. Så länge de är inneslutna gör de säkert inget miljöhot, men så här får de inte gå till idag som man tänkte och gjorde för 40-50 år sedan. Kusten utanför Sundsvall är allvarligt förgiftad från fabriker, det kan du väl ändå inte förneka?
   Punkt 5 kunde lika gärna varit det som jag nu skriver i det här inlägget. Här håller jag med dig om dumpat avfall i andra länder där vi (företaget som dumpade) tar noll ansvar. Det har också den svenska lagen på sin sida. Sorgligt men sant.

   I övrigt har jag inte så mycket säga förutom att jag skrev ett inlägg i gårkväll som jag har för avsikt lägga ut idag. Jag tror där också är vi överens om vindkraften i stora drag.

   Många av Sveriges arbetare har också dött i förtid när de arbetat inom dessa industrier som handhaft giftiga produkter. När nu den svenska eliten lever i överflöd har de dessa arbetare att tacka som offrat sina liv och för bara några skärvor i jämförelse med vad kapitalägarna byggt upp. Det är skamligt att påstå pensionsåldern ska höjas till 75 när man hela tiden gått i slips, vitskjorta och inte uträttat något speciellr och låtit andra jobba in kapitalet och dessutom inte ens uppnått nuvarande pensionsålder. När det nu pratas om klimat och klimatåtgärder är de åter framme (kapitalisterna eller dess företrädare) och ska göra vinster på det också. Jag håller med i det fallet, klimathysterin löser ingenting i det fallet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>