”Nåttredamm” (Notre-Dame) nerbrunnen

Det sista jag såg i går kväll det visades på tv hur katedralen i Frankrike brann ner.

Tidigare skulle jag se slutspelet i ishockey mellan Frölunda och Luleå men det urartade redan från början med Luleås klumpiga spel. Att spela som Luleå gjorde är direkt osmart genom att forcera och försöka tvinga in pucken i mål. Det tar hårt på krafterna med ett sånt spel och mycket riktigt tog Frölunda ledningen precis vad jag trodde. Vid 2-0 bytte jag kanal eller gjorde något annat, minns inte vad och sedan så var det branden det man visade upp.

En stor sorg bedöms det som. Beror på hur man ser, 800 år av historia nerbrunnen, men inga liv kom till skada och Macron säger den ska byggas upp igen. Då saknas inga pengar i det dominanta landet där EU har sitt centrum eller intill.

Folk sörjer en gammal nerbrunnen byggnad som för mig har värde noll. Värre saker har hänt och för att något ska bli bättre måste det först bli sämre om man vill vara lite sarkastisk.

Det blir svårt uppfylla alla löften och uppsatta mål, både i Sverige och Europa. Hur mycket utsläpp gav den här branden och hur mycket energi kräver ett nytt bygga? Ingen pratar om miljö och klimat i det sammanhanget, då är det bara hur ett gammalt värde brunnit ner. Innehållande en gammal vedervärdig historia med olika tragiska händelser under sin tid. Gamle Napoleon och alla andra ”toppredatorer” genom historiens gång som haft en typ av fäste och näste i detta ”Nåttredamm”.

Jag ser det som ett inslag i EU och en föraning av vad som komma skall. Detta var ett tecken i tiden att de som hyllar EU alltför mycket kan också få se det förintas så småningom. Visst kan jag ses som vidskeplig i det fallet, men det är en stor händelse detta som kan öppna ögonen på många, eller vi ser vad folket verkar sakna och gråta över. Jag ber om ursäkt för mitt kanske alltför stora ogillande med EU men jag hade hoppats på ett bättre.

En person inom parlamentet, en liberal som varje gång talar och uppträder nästan hysteriskt, ja lite av en vettvilling och även i liknelsen av en diktator gör att man får avsmak för hela EU. Tillika har det hållits på med Brexit nu i flera år och hur May orkar är en gåta. Denna lilla späda kvinna måste ändå vara oerhört stark. I det fallet är hon beundransvärd.

Huvudsaken vi får ett slut på detta och vi kan börja återgå till mera normala gängor, eller om det nånsin kommer bli i denna uppochnervända världen där vi inga gränser längre har. Jag menar både konkreta men även medialt och det som pågår i cyberrymden.

Samtidigt har vi här i de små orterna att brottas med underskott som för oss är stora men i EU-sammanhang bara en droppe i havet. Fick vi det bättre genom EU, eller vad beror det på att vi blir bara färre och färre människor som ska betala i de allt ökande underskotten. Eller beror det på de lokala politikerna som inte kan hantera en större omvärld, utan bara är fixerade vid sig själva och vill göra sig själva populära? Hur tänker man sig framtiden?

Spara i bra i tider för kommande svåra, hur många gör det men det är ändå något väsentligt som den föutseende bör förhålla sig till.

Jag har inga direkta svar, det var närmast ett allmänt kåsera för den som är intresserad läsa eller om man så vill förkasta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>