Vem upplyser EU att Lappland har Europas största gruva?

Vilka enorma resurser vi bidrar med och ändå pratar man bara om städerna. Är det inte problemen där är, eller hur bra människorna där ska ha det? De vet knappt varifrån maten kommer, eller de kanske inte rent av förstår att nästan all produktion sker utanför städerna. Lika förbaskat vem är det som gastar högst?

Lappland och den norra delen av Sverige bidrar till de största naturresurserna, helt klart. Inte bara skogen och vattenkraften utan också den stora malmbrytningen. Inte bara i Kiruna och på andra ställen, utan också Aitikgruvan som är Europas största dagbrott av kopparmalm och även andra ädelmetaller.

Allt det här hur mycket vi bidrar med, ja vi kan säga det som gör att Sverige går runt. Allt annat man står och gastar om och tror sig göra sig viktiga över kunde man lika gärna slänga på sophögen och låta sopbilarna ta reda på och i slutändan mala ner till komposter eller vad man vill återanvända till.

Vi ska föda en stor hop av människor – de allra flesta – som ursprungligen får sina inkomster härifrån. Visst är det för jäkligt med denna politiken som bara stärkts sedan början av förra århundratet. Det är rent ut sagt en skandal hur man kan behandla människor i Sveriges största landskap. Man verkar ändå inbilla sig vi ska tro att de kan göra något i EU åt det. Inte med de politiker vi nu har.

Kuhnke vill att järnvägen ska rustas upp för miljardbelopp, men nämner ingenting om var pengarna ska tas. Alla är nästan likadana, de pratar om hur mycket de tänker satsa men nämner ingenting om hur finansiering ska gå till. Mitt sätt att räkna är att här ska ingenting satsas. O nej, kosta på något här åt de där dumjvlrna varför skulle vi det? Hittills har vi ju fått allt till skänks, ska de nu också börja ställa krav. Otacksamma förfärliga människor.

Vi saknar fortfarande en regering med skarpa verktyg

Politikerna står eller sitter och lovar svenska folket välfärd, men på vilkas bekostnad. De kniper de käft om. Jäkla skunkar.

Alla är nästan likadana, för hur skulle de annars kunna jobba ihop i Sveriges största inrättning för mentalt rubbade – Riksdagen.

2 kommentarer

 1. Brolle

  EU måste väl tro att alla våra storgruvor ligger i Stockholm, då både LKAB och Boliden är registrerade i huvudstaden och betalar statlig skatt och kommunalskatt i Stockholm.
  Vattenfall som utvinner en stor del av vattenkraften i norra Sverige är också registrerad skattebetalare i Stockholm, Sveaskog och Fastighetsverket med enorma marktillgångar i Norrland skattar i Stockholm.
  Vad som också är underligt att fastighetsavgiften (fd fastighetsskatten) på markinnehav som normalt tillfaller den kommun som fastigheten ligger i inte gäller för fastighetsinnehav som storbolagen förvaltar.
  Dessa fastighetsavgifter tillfaller den ort som bolaget är registrerat i, i detta fall Stockholm.

  • G E Abrahamsson (inläggsförfattare)

   Man kan knappt tro det är sant. Brott ska beivras. I dessa fallen är det raka motsatsen. Hur kan det blivit så här? Är det vi som är otroligt dumma och lättlurade för hur kan det annars förklaras? Man finner inga ord på det. Och hör sedan hur det låter om oss? Det är minst sagt skamligt av regeringar som säger sig vara legitima och lura oss tro de värnar om oss. Det är inte sant, de skiter i oss. Folk måste få upp ögonen för det här. Vi är helt enkelt rånade.

   Grov stöld

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>