Proffsen från Amerika skämde ut Sverige

Ishockey-VM är för Sveriges del det sämsta någonsin om vi först räknar in brakförlusten mot ryssarna som närmast utklassade det svenska proffslaget. Sedan var den som bortblåst den förlusten och man tog inte den varningen på allvar utan Finland i likheten med ett farmarlag och endast två proffs spelade ut Sverige totalt och går nu till semi mot ryssarna. Jag är faktiskt både stolt och imponerad över Finland. Ska vi nämna ytterligare deras skicklighet är det i rally. Finland är bättre än Sverige i allting numera, trots krigen, eller ska vi säga tack vare. Det är vana att kämpa och svenskarna (också folket) är mera typen av flum. Jag skäms över Sverige dåliga insats.

Det svenska upplägget i ledningen bör avgå hela högen. Man står bara och hänger där utan några nämnvärda känslor och verkar oberörda. Se på Finlands coach och hela laget, vilken sisu.

Sedan har vi den svenska ishockeystudion som nu är utbytt mot den om vintrarna – vinterstudion som kommer läggas ner från SvT – där man blir nästan fbannd på deras glassande och värdelösa inställning och hur de hyllat de svenska proffsen. Henke, målvakten är det bland det sämsta jag sett på länge. Han borde hålla sig till reklamen för hårschampot. Jag läste någonstans de kallade de svenska proffsen för bekväma miljonärer (snarare miljardärer). Stämmer bra.

Om de nu (SvT) storsatsat på rättigheterna just inför detta VM är det ju närmast bortkastade pengar. Inte bara för förlusten för Sverige utan hela upplägget som är alldeles för uppschosat. För mig hade det gärna fått lägga pengarna på annat. Det finns ändå sport i överflöd som man blir överskjöjld av. Det finns måtta på allting.

Jag är glad för Finlands skull

Fortsätter det såhär hör Sverige hemma bland britterna, Norge och andra B-lag som de själva sitter och dömer ut i studion.

Årets SHL vinnarna hade spelat bättre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>