450 miljoner till Västerbotten – jasså?

Ur TV-sändningarna (Västerbotten) fick vi veta att ”Västerbotten” fått 450 miljoner i utvecklingsbidrag från EU-pengar. Här är ett inslag som visar på lite mer fakta om det.

Här ett annat som säger att Skellefteå ska utveckla företagande bl a med hjälp av dessa pengar.

Det som jag hänger upp mig på är att Västerbotten måste väl vara större ändå än bara Skellefteå och kuststräckorna inklusive Umeå. Samtidigt går Umeås kommunalråd ut med att Umeå får ”ge bort” pengar till andra kommuner. En egotrippad typ som bara sätter sitt eget välmående i fokus och Umeå stad som han anser är Socialdemokraternas och ”Hans” eget lilla paradis där han och andra pampar styr likt den gamla kommunistiska doktrinen. Att nu också de får EU pengar varje år visar hur snedvridet detta är. Där utvecklingen redan är som bäst får ännu mer i bidrag. Det är vad de kallar ”Västerbotten”, ett begränsat mindre område som räknas dit. Resten av länet saknar betydelse. Lindberg Umeå borde skämmas.

Samtidigt går samtliga partier ut med hur viktigt det är med Norrbotniabanan att den byggs. Ser vi till utvecklingen i stort vad är det som driver norra Västerbotten, även Norrbotten till vad det nu är? Det är gruvindustrin. Utan den vore det inte mycket och det är mycket därför banan avser att byggas för. Vi vet sedan tidigare uttalande att gruvindustrin i norr är snart till ända, ja vill säga om några årtionenden eller mindre.

Nu i miljökrisens tidevarv borde det satsas på annat i förbyggande syfte. Att inte inlandet också kan få liknande bidrag för att utvecklas visar hur snedvridet det är. Jag har alltid menat att när det fått ut allt från vad naturen här ger, vill de inte ha oss. Som bra exempel är sågen när den inte gav tillräckligt lades den bara ner. Vi ser också vad som hänt med de stora fabrikerna där skogen förädlats. De gamla fabrikerna som nu är nedlagda måste saneras (miljögifter) och de ursprungliga ägarna behöver inte ansvara för det. Det ska skattebetalarna stå för. Hur kommer det bli med gruvindustrin när den minskar eller lägger ner? Allt som idag ser storartat ut och det glassas i, främst då folk omkring som inte direkt har att göra med själva verksamheterna är de som tar åt sig berömmet när de kan utveckla ”sina” områden. Deras falska uppsyn kommer att straffas förr eller senare.

Som det hittills varit anses vi närmast som en resurs (områden) som andra kan leva av och omvandla till reda pengar som de sedan stoppar i sina egna fickor och andra får senare betala de skador de åsamkat. Utsugning är inte fel ord.

Senare i framtiden kan banan som de nu tänker satsa på stå som ett monument liknade linbanan (Boliden) som nu är nedlagd. Det är inte något jag direkt hoppas på, snarare en avancerad gissning.

Är EU-pengarna i dagsläget en ren och ram muta, eller ett röstfiske? Ja absolut. Regelvidrigt, men tyvärr tillåtet i ett bland många korrupta områden i Sverige som styrs med järnhand i gammal Östtysk odemokratisk modell.

Honecker = Umeås kommunalråd bepansrad med liktänkande och ett säkerhetssystem som den gamla säkerhetspolisen Stasi använde sig av. En typ av angiveri där åsiktsfriheten är begränsad. Endast partitrogna ser till att nå framgång, alla överiga diskrimineras och sugs ut. En typ av modernt slaveri.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>