Klimatet kan vänta och mycket annat också

Det är inte det viktigaste just nu om vi ser till vad som händer övrigt i världen. Och jag skrev tidigare i ett blogginlägg att den massutrotning (den sjätte som man mera ”skräms” med och de tidigare fem) som man har som skäl till att vi skulle gå under och arter skulle försvinna skulle helt och hållet bero på koldioxiden är felaktig.

Det är också lätt att vilseleda unga som inte har någon erfarenhet och inte minst av livet i stort. De flesta har vuxit upp i fredstid och det är dessa som till största delen strejkar och har den världsbild de har. Jag säger inte att det är direkt fel det som pågår, bara bakgrunden till det.

Vi har också ett stort problem – eller vad man vill få det till – att unga ska få byta kön redan vid 15 utan föräldrar- eller målsmans medgivande. Man påstår att många begår självmord på grund av det här, de trivs inte i sin egen kropp och vill därför ändra den radiakalt. Statistiken på självmord sägs vara mer eller mindre påhittad. Här kan den pågående feministrörelsen bära ett stort ansvar som inleder barnen i något de inte är kapabla avgöra själva. RFSU har också ett stort ansvar med att påverka barnen som jag ser är en direkt farlig organisation. Den skadar mer än gör nytta.

Vid 15 är knappast kroppen färdigutvecklad. Här pågår många processer – kan bara gå till mig själv – och det sker både snabba och ständiga förändringar i ens kropp och utveckling. Hjärnan sägs vara helt utvecklad vi 25. Det finns exempel på de som gjort könsbyten och sedan ångrat sig och då kan det redan vara för sent. Låt kroppen växa ut först innan några så radikala ingrepp ska göras. Det är min absoluta åsikt.

Detta sammantaget – klimatstrejk, könsbyte – att vi fått rörelser som består av barn som inte har några som helst livserfarenheter. De är de vuxna som är orsak till detta som inleder barnen tro det här. Det är både ansvarslöst och bedrägligt lura i barnen detta.

Just nu är det viktigaste få slut på krigen så att människor kan bo kvar i sina respektive länder. Krigen medför också jätteutsläpp om det är dessa man nu är rädda för. Försök stoppa dessa istället och lägg mer energi i det vore betydligt bättre både för miljö och inte minst människor och även djuren. För hela vår planet kort sagt. Det vi sysslar med i våra länder – som inte vet vad krig är – är mera en form av lyxstrejker.

Att vi ska minska på trafik och satsa på bättre miljö kan vi gärna göra men det måste ske balanserat. Flyktingströmmarna som nu igen kommer öka i o m att Turkiet börjat kriga i Syrien och driva ut kurderna kommer bli till ett stort kaos igen i denna eldfängda häxkittel och hopkok av länder där man inte vet vem som krigar mot vem. Det om något är mycket allvarligt medan vi här gottar oss åt olika Nobelpris som är den största tilldragelsen för oss. Lägga ner Nobelpriset i alla dess former kanske vore det vettigaste. Världen har inte visat sig bli något bättre av det.

Är klimataktivister, feminister (RFSU ingår inte minst) några som bara ser till sig själva att de får sin vilja igenom. Resten hur det ser ut i världen skiter man i? Har vi fått det bättre med med vad de arbetar mot. Kvinnoförtryck, mord, våld och terorr. Jag ser det mera som något populistiskt och som inte ligger i tiden. Det arbetar för något som gör vår tillvaro sämre. Ytterligare en vänsterflumrörelse som kan anses näst intill värdelös och inte minst destruktiv.

Man kan inte bara se på när skitberget bara växer.

6 kommentarer

 1. Dag Lindgren

  Det är skrämmande att du ansluter dig till den stora grupp som tycker klimatet kan vänta. Det är ingen vänsterflumrörelse!!! Det är en fråga om att dagens generation skall offra något för att framtida generationer skall få det bättre!

  • G E Abrahamsson (inläggsförfattare)

   Jag kan ställa en motfråga: Har du någon gång svettats, gå i tungt arbete och försökt försörja dig på det sättet? Människor har fått det alldeles för bra, oavsett om man är klimataktivist eller inte. Det finns mycket värre problem vi måste ta itu med än just bara klimatet och vi tar ju itu med det också. Det sker ständigt förbättringar inom alla områden. Det är bara det man måste också se andra problem som kan vara ännu värre. Jag har jobbat i skogen en gång i tiden, gått med en stinkande motorsåg. Dragit i mig avgaser när snön var meterdjup och man tvingades stå i uupgrävda hål för att komma åt stammen nere vid roten. Det var hårt jobb från morgon till kväll. Jag om någon vet vad jag pratar om. Hade vi inte haft bränsle tidigare hur skulle vi fått den välfärd vi nu har men som börjar avstanna. Franmtida generationer kommer få det bättre tack vare att vi äldre har offrats. Att du sitter där du sitter är förmodligen min och andras förtjänster som slitit ut våra kroppar. Mycket av det du står för är ren illusion.
   Den som åkt på en rutchkana i hela sitt liv, kan ha den inställning du har.

   • Dag Lindgren

    Visst har du rätt… Tack vare ert slit fick den nuvarande generationen det bättre, också de som hanterar skogen.
    Tycker du att du lever i armod nu som pensionär? Är samhället otacksamt?
    Det viktigaste jag gjort är att skapa förutsättningar för en bättre skog och det har varit framgångsrikt i Sverige och globalt. Vi ersätter den skog du avverkade med en bättre, och den processen fortgår. Det kommer nog att finnas energi att avverka och föryngra en något bättre skog också 2100.
    Det är klart att en del av vad vi gör skall avsättas till olika ändamål som ger förbättringar på kort sikt. Jag tror bara det är en liten del av våra samlade resurser som går till att motverka klimatförsämringen.
    Skall vi verkligen inte satsa en del av vad som skulle kunna göras för att vi skall få det ännu bättre idag på att de som lever 2050 eller 2100 inte skall få det väsentligt sämre. Skall de behöva betala för oss?
    Huvudfelet är att vi blivit för många, vi ryms inte stressfritt och harmoniskt på jorden. Om tidigare generationer fattat det hade det funnits en tredjedel så många människor på jorden och klimathotet hade inte varit så påtagligt. Så det är det mörka arvet från vår generations ungdom till nuet som orsakat problemet och att nu kanske standarden i Sverige inte förbättras så påtagligt längre, så vi borde offra något för att kompensera detta.

    • G E Abrahamsson (inläggsförfattare)

     Inte armod och inte heller otacksamt. Mest retar jag mig på de som verkar frossa i allt men samtidigt pratar om en bättre miljö. Själv och i hushållet skulle jag gärna ställa upp med någon annan i jämförelse, varför inte en välbetald stadsbo och se vem som förbrukar mest. Det är ju hela problemet, energislöseriet och de delar av Sverige som förbrukar mest energi. Det är inte varken jag eller norrlänningen överlag, men vi producerar en jäkla massa ström söderut. Varför ska jag ombeds snåla och spara när jag redan ligger på en minimal nivå, kanske bland den minsta i Sverige.
     Skogen du säger, hade jag faktiskt samvetskval för när jag fällde stora jättelika furor som växt sisådär 100 år. Just den skogen kommer knappast tillbaka, och om jag säger här i norr med dålig växtlighet. Ett varmaare klimat kan faktiskt vara positivt ur den synpunkten.
     Det klokaste om vi nu är så måna om miljö och klimat är att flytta ut människor, eller se till så det finns förutsättningar bosätta sig lite varstans i Sverige. Men det går ju inte. Det finns ingen tillväxt. Alltså vill man inte ändra i det system vi nu har.
     Vill inte eliten ändra attityd varför skulle jag som inte ens har möjlighet ändra mina vanor till något bättre. Jag ligger redan på lägsta nivå.
     Vi (Norrland) behöver varken kärnkraft eller vindkraft, vi har tillräckligt med ström inpå knutarna redan. Problemet är inte vårt, de är sörlänningens. Skogen här hur tänker man transportera den i framtiden. Det finns inga sågverk, ska den eldas upp? Koskit i hagen är också ett minne blott. Vi har själva valt hur det ska se ut. Norrland, ett kargt öde landskap. Tror du Miljöpartiet kan ändra i det när staden är deras skötebarn.
     För att begripa sig på skogen tror jag inte man direkt behöver vara professor. Vanligt hederligt sunt bondförnuft brukar räcka långt. Så byggde vi Sverige en gång i tiden. Det har blivit allt för invecklat allting när man ska försöka förstå hur naturen fungerar. Den fungerar på sitt vis oavsett vilken titel du har.

     Tilläg: Vad menar du med det ”Huvudfelet är att vi blivit för många”, ”Om tidigare generationer fattat det hade det funnits en tredjedel så många människor på jorden och klimathotet hade inte varit så påtagligt”.
     Hur fan skulle de kunna veta och förutspå det? Det var närmast dumt utrycka sig på det viset. Förespråkar du utrotningsläger? Är du nazist?

 2. G E Abrahamsson (inläggsförfattare)

  Den skog jag var med och avverkade ser bara ut som ett rishelvete nu. Visserligen några träd/buskar bland allt slyet och riset som vuxit upp. Är det det du menar med bättre skog? Om vi ser till andra platser som du tycker föryngringen är bra på det vet jag inte, men här i norr ser det för jävligt ut där man averkat. Med det är väl ingenting som bekymrar dig? Vi är totalt blåsta på vad allt av naturtillgångar heter. Fisket, vattnet som porlar på vissa ställen bland stenskranket. På andra ställen är det stora floder och sjöar där tidigare det naturliga tillstånden varit och inte minst med fiske. Gruvhålen och omkringliggande områden kan inga människor bo, du känner väl till Kiruna? Jag tycker du förskönar dina insatser som du säger du varit med om och att det blir bättre i framtiden. Tror du själv på vad du säger???
  Nyss åkte jag över umeälven vid S-umen. Det ser för jävligt ut. Bara stenskravel och nästan inget vatten. Totalförstört och kan man tilläga, bara att få ström mestadels till Umeå eller dess stad.

  Finns det något rejält i dig borde du inse hur illa behandlade vi är häruppe. Du tror som alla andra vi ska buga och bocka och ta emot skiten. Nu räcker det med dumheter.

  För övrigt har jag inget mer att säga, inte heller kommer jag besvara dina eventulla kommentarer.

 3. Brorson

  Det skrämmande är hur personer i nedre medelåldern (dagens tonårsföräldrar) hetsar sina barn mot oss äldre, som vet något. Greta-rörelsen börjar alltmer likna Hitlerjugend, den ungdomsgeneration (i Tyskland) som var en halv generation före min generation. Vad ska min generation offra, som har avstått så oerhört mycket till den generation, vars barn gapar och skriker om jordens undergång, om vi inte agerar NU. Jag har inte bil, inte ens elrullstol och naturligtvis ingen elsparkcykel. Det är ju dessa elfordon, som förstör jordens miljö.

  Skavlan tog flyget till New York för att intervjua Greta, som nu ska åka elbil till Montreal(hur produceras elen, som den ska laddas med?), utan att tillrättavisas av den lilla världsfrälsaren. Jag anklagar naturligtvis inte henne, för hon är bara ett grundlurat barn. Av sin far, som jobbar i reklambranschen. Fanns ingen reporter på närmare håll? Och finns inte järnväg mellan New York och Montreal. ”Klimatminister” Isabella Lövin, som brukar välja bort tåget till Bryssel, fick inga frågor om hur hon skulle resa till klimatmötet i New York dagen efter hon intervjuades i svensk TV.

  Kunde hon inte åkt passagerare på en lastbåt, om klimatkrisen verkligen är så allvarlig så att klimatet inte kan vänta? När Gustav Fridolin var MP-språkrör var han för bekväm för att ta Arlanda-Expresståget till Arlanda, utan regeringsplanet fick åka till Bromma och hämta honom. Dessa klimatmöten ger vart och ett minst lika mycket utsläpp som hela det svenska inrikesflyget per år. Greta verkar vara alltmer frustrerad för att de, som höjer henne mest till skyarna, inte gör som hon säger.

  Klimatet måste helt enkelt vänta, för det går inte fortare. Det ständiga pratet om att klimatet inte kan vänta och ”agera NU” leder till grova felinvesteringar, inte minst inom transportsektorn, vilket fått till följd onödigt stora volymer passagerare och gods på landsvägen och i luften. Detta trots att moderna ellok förbrukar hälften så mycket elenegi, som de ellok som tillverkades under första hälften av 1900- talet, som dock förbrukade mindre energi än dagens elbilar.

  Klimathysterin är ett reklamjippo. för bil- och flygbranschen, för en förtida utskrotning av fullt fungerande bensin. och dieselbilar – för att tvinga även långinskomsttagare och glesbygdsboratt offra sina besparingar på nygilsköp, på en y och oprövad teknik. Likheten med Hiterljugend består i att de också försökte uppfostra de äldre att lyssna på vetenskapen. Vars budskap då var att rasen fördärvades av judarna. T.o.m tyskättade personer, som efter genetiska utredningar visade sig vara 32-delsjudara skcikades till dödslägren.

  Och nu är vi för många människor på vår jord, enligt de unga aktivisterna. Ja, när livslängden i många afrikanska länder har fördubblats, så har även antalet samtidigt levande personer på den kontinenten fördubblats. Vårt, de äldres fel, är att vi blir för gamla. Därför måste vi importera ännu fler människor, enligt högutbildade medelålders besserwissrar- som om vi européer vore det enda folkslag som blir äldre för varje år.

  Jag har varit engagerad för miljön sedan 1950-talet, då jag var anhängare till Georg Borgström, som var professor i global livsmedelsförsörjning vid ett ansett amerikanskt universitet, och har läst och följt med sedan dess. Den nuvarande klimathysterin döljer de verkliga miljöhoten, bl.a. dem som Borgström varnade för. Allting skylls på koldioxiden, t.o.m. sådant som har sedan länge kända orsaker Jakten på fossilfria bränslen har lett till en så omfattande skogsskövling, att det är risk att växternas återupptag av koldioxid minskar. Koldioxidens kretslopp är tydligen ett för svårt ämne för att passa i de slagordsmässiga kampanjerna. .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>