Varför kommer inte polisen (i Vilhelmina)?

Det kanske vi kan fråga oss om det uppstår brådskande lägen och man vill ha polisen på plats omgående. Jag avser Södra Lappland, inland och glesbygd. Nä givetvis, det styrs ju från Umeå liksom allt annat numera. Christer Normark heter han, lokalpolisområdeschef i Södra Lappland. Han nås på 076-103 10 84.

Tidigare hade vi den lokala polisen på plats och med egna upplägg, även hade vi en egen lokal Polischef – Polismästare. Vi hade också en fungerande polisstation öppet alla dagar i veckan, belägen i centrum av köpingen. Den är nu flyttad någon kilometer utanför själva samhället, i utkanten och öppen bara vissa dagar i veckan och bara under vissa tider. Om den är bemannad eller inte när den är stängd för allmänheten känner jag inte till. De stackars människor vi tagit hit (flyktingar/invandrare) har upp till 3 km att fotvandra när de ska till polisen eller stationen. Det är skamligt så dålig service vi fått och de lokala politikerna (det kan vara blandat) främjar inte oss själva. Deras tro är numera Guden Umeå som de tror ska fixa allt åt oss. Umeå bryr sig inte mycket om oss inkluderat alla småorter främst i Västerbottens inland och glesbygd. Det är utelämnat för att så småningom tyna bort helt. De styrande i Umeå inklusive Länsstyrelse är bara glada om vi utplånas.

Det är klart att inte polisen kommer med den styrka som nu finns på ett så jättestort område som Södra Lappland. Det är också märkligt när chefen för detta sitter i Umeå? Vilken lokalkännedom har han om vårt område Södra Lappland, känner han några individer här och vad vet han allmänt om lokalbefolkningen? Inte mycket skulle jag tro. Efter samhället (Vilhelmina, förmodligen också även andra) raserats rejält under de senaste 20-30 åren och efter att det lovades bli bättre nu när vi fått internet – folk kunde jobba på distans – blev det istället en total nedläggelse. Allting åkte till Umeå eller Skellefteå. Så är det väl med polisen också. Allting ska styras mestadels från Umeå och därifrån med internet, data och digitalisering. Det är klart det inte finns några poliser här när de bäst behövs. Styrkan som finns kan inte vara på två ställen samtidigt. En händelse kan pågå 20 mil från tätorten Vilhelmina och ska man skicka poliser från Umeå kan den resan bli uppåt 40 mil – eller ännu längre – om en annan händelse pågår samtidigt på annat håll. Det är klart att det inte fungerar längre med den organisation vi fått och som riksdagen röstat igenom och även att de flesta partier godkände – den nya Polisorganisationen. Det är ytterligare ett hån mot de delar av Sverige man inte ser som nödvändiga. Lappland har bland de största uttagen av råvaror i Sverige. Inte minst vattenkraften, även malmen och till viss del skogen. Sedan att de lokala politikerna är så dumma att det går med på allting och dansar efter andras pipa är skakande.

Ser vi till Skåne/Malmö har nu alla poliser man anser kan flyttas dit görs det, i det s k projekt ”Rimfrost” som ska pågå under sex månader. Vad som händer här om det blir ännu färre poliser struntar man fullständigt i. Men det heter ju att vi inte bidrar med något i Sverige. Det vore kanske rimligt om Skåne blir en egen stat. Egen flagga har de ju redan, så varför tillhöra Sverige? Vi skulle klara oss galant utan de dryga skåningarna. Det är andra tider nu än när vi skickades dit för att reda på deras potatis och sockerbetor. Skåne har blivit det största problemet i Sverige, inte norrlänningen, Norrland, Norrlands glesbygd och inland, här förbrukar vi minst resurser, men bidrar med mest, av naturresurser. Sluta vara så stöddiga alla assholes!

Lite om polisens organisation

Vi anses inte längre som levande varelser, vi ingår i det digitala systemet – en digital prick bara – som man har fått för sig ska lösa alla våra problem. Kan även gälla Sverige i stort.

Jag återkommer eventuellt med fördrivningen och tvångsförflyttningen av samerna i norr till Storumans kommun. Ett påfund igångsatt av staten Sverige för att obehindrat ha tillgång till naturresurserna. Skamligt liksom allt annat vi låtit fortskrida utan några nämnvärda protester.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>