Inom EU främjas djurplågeri

Om vi radikalt ska försöka ändra i klimatet kräver det en insats av alla världens länder och främst de vi nu kallar industriländer. Köttproduktionen är givetvis alldeles för hög och det produceras också mycket dåligt kött som knappt går att äta. Gamla kor (även andra gamla djur) som går till slakt och smakar pyton. Det är äckligt vilken stank det blir från en del kött som man köper och ska försöka äta. Det är många gånger jag mår bara dåligt då jag luktar på det – när det värmts upp eller lagats. Att sedan äta det är omöjligt.

Bacon tycker jag smakar bäst i det fallet. Men det kan man ju inte äta varje dag. Visst är blandad mat bäst, varierad kost. Grönsaker till viss del, men har man känslig mage kan det också vara ett problem, bara rätter med grönsaker. Att vi nu har EU och länder där nere i södra Europa som föder upp sina djur och vi får det dåliga köttet hit gör inte saken bättre. Ett oerhört starkt bevis på detta är den belgiska Belgian blue. Direkt genmanipulerad och framavlad för att ge mesta möjliga kött. Jag anser man skulle ha fängelse för djurplågeri den som sysslar med det här. De kan inte ens föda normalt, knappt gå och det ser för jäkligt ut. Hur kan ”smutsiga” EU tolerera detta???

Där sitter man i parlamentet med skyhöga löner och bestämmer över andra hur vi ska leva, samtidigt som de godkänner sådan djuravel, det är rent ut sagt för jävligt.

Nu gäller att alla måste ställa upp för klimatet, inte bara några och då måste det till en radikal förändring. Att de rika industriländerna är de största bovarna är inget tu tal om. Produktionen måste ner på alla områden och vi måste börja producera mindre. Det tror jag alla skulle må bättre av också. Vilka sjukdomar lider vi mest av idag? Allting hänger ihop man kan inte bara gå in på ett område och tro det blir något resultat. Vi måste göra om hela marknaden. Från minsta sugrör till andra produkter som våra industrier producerar, även köttet.

Grismat (dåligt kött osv) är ingenting som ska läggas ut i affärerna. Ge det till korparna.

I Amerika förbjuds nu det sätt man föder upp gäss för gåsleverns skull. Man har tre år på sig ställa om, sedan är det förbud. Bra.

Komer ni ihåg hur mycket metan en ko gav ifrån sig om dagen? Det var uppgivet till 500 liter. All (konst)-gödsel som vräks ut på åkrarna är direkt skadligt och bidrar starkt till både växthusgaser och inte minst den övetrgödning vi har och som är en av våra största miljöproblem.

Finland bedriver samma vårdslösa skogsbruk som Sverige. Den omkringliggande miljön skadas. Det är bara kortsiktigt tänkande som är intressant. Hur framtidens människor och djuren ska ha det bryr man sig inte om. Dryga böter borde vara rimligare än vältra sig i vinster på skamlösa naturförstörelser.

2 kommentarer

  1. Brolle

    Lokalproducerat viltkött (Älg, ren, skogsfågel, vildsvin) från djur som betar på naturbeten i skog och mark är att föredra. Likaså fisk från våra egna vatten bidrar till en sund och bra kost.
    Närproducerat är också bra för miljön genom minskade föroreningar vid transporter.
    Kött som produceras med foder som innehåller konstgödsel och läkemedel är en tickande bomb för mänskligheten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>