Elbilen blev en dyr historia

Paret hade satsat allt på en elbil och inte vilken elbil som helst, utan en som kostade runt miljonen. I köpet ingick en del annat som skulle följa med och vara gratis om det hände något. Även fri el under en viss. Förmånerna övervägde till elbilens fördel när man på sikt planerade. Framförallt det man skulle tjäna in på att slippa tanka. Det var mest ur ekonomiskt långsiktigt tänkande de valde en elbil. Det skulle radikalt förändra deras ekonomi till det bättre om de räknade på lite längre sikt.

Så hände sig att kvinnan i huset råkade köra på en större sten i närheten där hon bodde och skadade bilen så att den måste lämnas in på verkstan för reparation. Paret tänkte väl inte mer på det och det trodde allt var frid och fröjd och de hade ju fått såna garantier de som ingick i köpet att det kändes säkert om något skulle hända.

Döm om deras förvåning när inte bilen gick att reparera och det enligt försäkringsbolaget inte kunde få någon ersättning eller att de inte fick bilen inlöst. Under fyra månader har de kostat paret 15 000 och utan att de kunnat använda elbilen. De måste nu använda en vanlig med fossildrift och får därmed dubbla avgifter.

Det som kan verka billigt kan istället bli dyrt.

Jakten på att minska koldioxidutsläppen har nått höjder där vanliga människor riskerar utnyttjas. Närmast vettlösa beslut där man inte verkar förstå vilka konsekvenser det kan bli. Nu vill man (C+Mp) införa Etanolen igen och att de ska gå bygga om bilar till det bränslet. Någon typ av bidrag ska utgå. Jag säger då det, tar vansinnet aldrig slut. Lösa upp regeringen är kanske det vettigaste.

Man gör också jämförelswer med Frankrike där etanolen kostar bara 7 kr/L. Men vad spelar det för roll när det blir kallt i delar av Sverige fungerar inte etanolen. Har man tappat förståndet i den här regeringen?

Varför inte ta steget fullt ut och satsa på gengas? Med den här regeringen går utvecklingen ständigt bakåt.

En kommentar

  1. Jörgen K

    Då de mest högljudda politikerna saknar all form av utbildning inom miljöområdet, blir resultatet inte bättre än så här…….

    Så länge man bara ser på området runt Stureplan kan ingen förvänta sig något logiskt, någonstans…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>