Kaoset är över.

Nu är vi inflyttade i nya lägenheten men det har inte varit helt smärtfritt.
Till att börja med så var badrummet rätt långt ifrån klart då vi fick nycklarna i fredags, det skulle totalrenoveras därav att vi hade inflyttning egentligen den 22:a augusti. Men vi hade ju en lilltoa som fungerade så vi bar kartonger hela lördagen och alla möbler for i söndags. Under helgen träffade vi på grannarna under oss som berättade att de fått ett hål i taket då de bilat i betongen hos oss så det droppade vatten hos dem. Yey!
Fick ett samtal av Riksbyggen på måndagsmorgon om detta, fick höra att det skulle bli en rätt omfattande renovering men tack och lov klarade vi oss utan det, hålet gick att laga genom att de kollade med en kamera, lokaliserade skadan och täppte igen den.

Men till saken hör att medlet som skulle laga röret invändigt skulle härda i mer än 8 timmar så vi fick inte använda toaletten alls och båda våra toaletter delar avlopp så vi blev helt utan toalett tisdag eftermiddag till onsdag förmiddag. Fick använda tvättstugans nere i källaren. Hispig som man är så stressade jag såklart upp mig till tusen över detta, för pissnödig blir man förr eller senare och tänk om man skulle vakna på natten? Men dygnet utan toalett gick bra, jag stressade upp mig i onödan, som vanligt.
Idag kom de och fixade det absolut sista i vårt badrum, handdukskrokar så nu är det äntligen klart! Kaoset är över och det känns så skönt att slippa ha hantverkare springandes här och att få ha en fungerande dusch, vi lånade "svärmors" tidigare under veckan istället för att åka till en tom lägenhet.

Vi börjar även på att få en del ordning här hemma också nog för att det fortfarande finns mycket saker kvar att packa upp. Blir nog en tripp ner till IKEA framöver snart också för att inhandla lite saker. Det ser vi framemot!

I helgen har jag till större delen tänkt slappa och ta det lugnt för det behöver jag nog efter veckan som varit med flytt och städning. Men imorgon ska jag ta sista urstädningen av gamla lägenheten.

2 kommentarer

  1. Evelina

    Tänk om vi iaf haft en toalett nere vid tvättstugan när det renoverades hos oss… det hade varit en dröm! Vi var utan toalett och dusch i drygt två veckor 🙁 Härligt att ni fått flytta in, ser fram emot att få komma och ”inspektera” 😉 Tjejhelg ner till IKEA snart? 😀

  2. Jennely Ottosson

    Svar till Evelina (2011-08-27 18:09)
    Usch, jag skulle flyttat in hos någon i två veckor då, hade vägrat vara hemma 🙂 Man blir ju faktiskt pissnödig förr eller senare 😉 Fast ni bodde väl nån annanstans där ett tag va? Ja ni är så välkomna när som helst att komma förbi! Bara vi är hemma så 😉 Tjejhelg och ikea tycker jag lät som en bra idé!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.