Nicke Grahn (fp) från Myr och Mo

Socialdemokraterna är vår huvudmotståndare!

Partierna driver sina valrörelser på olika sätt. I Folkpartiet i Dorotea försöker vi så långt det är möjligt att prata om vad just vi vill göra, och inte svärta ner de andra partierna. Vi försöker hålla en respektfull ton, för att kunna ha ett så bra klimat som möjligt mellan alla partier. Vi tror att det är nödvändigt att vi håller ihop i Dorotea för att vi ska ha en så ljus framtid som möjligt. Sedan finns det skillnader mellan partierna. Vi liberaler har socialdemokraterna som vår huvudmotståndare i kommun, landsting och riksdag, oavsett vad andra försöker påstå. Men vi har ingen anledning att utmåla våra motståndare som monster. Det ger bara dålig stämning.

DKL har det jobbigt. Interna bråk har slitit på en annars bra idé. Nu försöker man ena sitt sargade parti genom att vildsint attackera Folkpartiet på alla tänkbara sätt. Trist.

Socialdemokraterna är och förblir Folkpartiets  huvudmotståndare i politiken. Men vi behandlar vår motståndare med respekt och försöker hålla en respektfull ton. Vår utgångspunkt är att visst tycker motståndaren annorlunda. Men han eller hon ska respekteras för sin åsikt, även om vi inte delar den.

Jag tror inte att Doroteaborna vill ha bråk mellan partierna, däremot en frejdig debatt. Därför kommer vi att fortsätta att prata om vår politik och fortsätta att arbeta för vår bygds bästa. Och vi ska göra vad vi kan för att (s) inte ska hamna i majoritet.

Med varmaste valhälsningar

Nicke Grahn, ordförande för Folkpartiet i Dorotea

Etiketter: , , ,

10 kommentarer

 1. Martin Jönsson

  Vildsinta attacker, smickrare där! Jag tror inte att alla som kritiserar Fp är DKL:are. Är det så då ligger vi bra till i valet. Men vad väntar Du Dig när Ni gör gemensam sak med Era motståndare i ett antal viktiga frågor och offentligt ratar DKL som samarbetspartner.
  Man Du ska ha heder av att Du inte förtalar andra, utan istället undviker att svara på besvärliga frågor…..

 2. Isak

  Vad blygsam du är Nicke. Det är väl ingen hemlighet att det är både personmotsättningar mellan dig och MeV och
  den lön och makt som han har tillskansat sig i Dkl. Att
  ide´n om Dkl skulle gillas av FP faller på sin orimlighet.
  Varför går du då inte upp i Dkl som dom andra borgerliga
  partierna. Du säger dig vilja vår bygds bästa, men hur kan
  du då utesluta den andra hälften. Tyvärr så förmörkas dina
  politiska vissioner av dina personliga tillkortakommanden.
  Sen det här med din respektfulla ton, mer krig mellan pol-
  itiska antagonister får man nog leta efter. Fråga Dkl?

 3. Nicke Grahn (fp)

  Hej, på er!

  Nej, det är ingen hemlighet att jag och kommunalrådet inte är bästisar. Men det måste han och jag kunna hantera i vardagen. Man måste kunna arbeta även med personer man inte är överförtjust i så länge man är överens om formerna. Men det finns gränser.

  Jo, vi tycker att lokala partier är en bra idé. Men det innebär inte att vi gillar allt som de lokala partierna gör. Vi har inga som helst problem med DKL som parti. Men samarbetet med ett litet fåtal av det lokala partiets företrädare är så komplicerat och tar så mycket energi, att vi valt att stå som ett eget alternativ.

 4. Nicke Grahn (fp)

  Hej, Martin!

  Du skriver att jag inte svarar på besvärliga frågor. Det gör jag mer än gärna. Däremot svarar jag inte på frågor som bara tuggas om och om, oavsett om man svarar eller inte, eftersom det inte är svar som den anonyme ”frågeställaren” är ute efter. När det sedan gäller anonyma påhopp och rent skvaller, så hoppas jag att det är välkänt vad jag tycker om det. Som liberal tror jag och Folkpartiet på en öppen, ärlig och rak diskussion, med respekt för motståndaren.

 5. Hans Claar

  En rak fråga till Nicke: (m.fl) Vad händer efter valet om DKL+C+FP+KD har majoritet tillsammans? Kommer Ni då att kunna samarbeta och styra kommunen, eller fortsätter Ni med Era personliga motsättningar och därmed bjuda in dom röda till styret? Försök att tänka framåt och inse att allt det andra är historia. Vore på sin plats att vi som ska välja får detta klarlagt innan valet. Om inte så kommer det antagligen att bli ett antal ”soffliggare”!
  Det vore ju synd. Det måste väl ändå vara fel om personliga motsättningar ska förstöra styret av vår kommun.
  Hans

 6. Nicke Grahn (fp)

  Hej Hans!
  Det är egentligen fel att spekulera i valresultat, men eftersom du frågar får jag väl ge min syn.

  Alla partier i Doroteas val vill bygdens och kommunen bästa. Folkpartiet går till val på vår egen politik som ett självständigt alternativ. Det är väljarna som bestämmer och det brukar alltid ordna sig. Erfarenhetsmässigt brukar FP komma bäst överens med C och KD. Var vi har Dkl är väl lite oklart just nu.

  Men som sagt: Det ordnar sig alltid!

  Bästa hälsningar

 7. Hans Claar

  Nicke!
  Alla ”spekulerar” väl i valresultat! Se bara oppinionsundersökningarna vi matas med dagligen. ”Det ordnar sig alltid”! Vad besviken man blir då man får ett sådant svar av en ”toppolitiker” inför ett val!! Du kanske tycker att det ”ordnar” sig bara Du får ”vågmästarrollen” i Doroteas kommun?? Ett klart besked från mig, är att: Du fick min röst vid förra valet, men nu tror jag inte jag vill rösta på ett parti som tycker att ”det ordnar sig alltid”!
  Hans

 8. Marith Johansdotter

  Du för en bra politik och Du Nicke har en hög moral. Önskar att Du vore ”röd” som ”lilla my” Men att respektera människors åsikter och att låta alla ha sin egen åsikt borde flera politiker ta efter !!! Smutskastningen liknar sandlåde nivå !!!

  Med vänliga hälsningar Johansdotter

 9. Marith Johansdotter

  Re: Martin Jönsson säger:

  Hej Martin!
  Tror Vi alla kan bli överens om att tiga kan ibland vara bättre än att spy ovett å gå till attack anonymt som politiker.

  Jag var tidigare DKL väljare men tro mej det har kostat mina barn å min familj många tårar.

  Ni skapade en bra grund men att inte ha en socialchef och en skolchef var förödande !!!

  Ibland behövs ett långsiktigt tänkande. Nicke för en bättre politik idag än DKL, Jag må vara socialdemokrat in i själen men tror nog om vi ska titta ur perspektivet att va rakryggad och att ha rent mjöl i påsen. Då leder Nicke valkampanjen :)

 10. Nicke Grahn (fp)

  Hej, Hans m fl!

  När jag säger ”det ordnar sig” menar jag att de som ställer upp i valet i Dorotea, oavsett parti, är människor som vill vår bygds väl. Vi har klart deklarerat att (s) är vår huvudmotståndare i valet. Vi samarbetar av erfarenhet bäst med centern och kd. Vi har lite svårt att veta var vi har dkl just nu, framför allt p g a deras interna motsättningar och ständiga angrepp mot fp.

  Du ska naturligtvis rösta med det parti och de kandidater du känner mest förtroende för. Vi i FP försöker köra en öppen valrörelse och prata för vår politik så tydligt som möjligt.

  Vänl

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>