Nicke Grahn (fp) från Myr och Mo

Debatt om folkomröstning

Landstingsrådet kräver att det ska vara minst 50 % valdeltagande för att de ska följa en folkomröstning. Det innebär alltså att socialdemokraterna underkänner val där mindre än hälften röstar. Intressant. EU val där ibland under hälften röstar gäller alltså inte? Kyrkoval där socialdemokraterna ställer upp där långt under 50 % röstar gäller alltså inte? Socialdemokraterna i landstinget i Västerbotten har en svajig demokratisyn.

 

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. stefan

    Snälla….. Det är väl en viss skillnad på EU-val, kyrkoval och detta!!??? Nu gäller det inte att välja in personer, det gäller att ta ställning i en fråga! Att kräva 50% valdeltagande är ganska vettigt. Det ger ju en större legitimitet i resultatet och efterföljande åtgärder. Det borde väl även du förstå!?

  2. Nicke Grahn

    Nu har folkinitiativet samlat in namn som räcker för att kräva en folkomröstning, och socialdemokraterna och miljöpartiet gör vad de kan för att mixtra genom att på förhand kräva en viss röstandel för att ta hänsyn till resultatet och att lägga valet på en dag för att få så litet valdeltagande som möjligt. Det är urdåligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>