Nicke Grahn (fp) från Myr och Mo

Demokrati a la miljöpartiet i teori och praktik

I miljöpartiets partiprogram står att de tror på direktdemokrati där besluten fattas av dem som berörs. De skriver att "beslut i valda församlingar måste kompletteras och kunna överprövas direkt av medborgarna" (=Folkomröstning) vidare står att "Vår övertygelse är att en deltagande demokrati både förutsätter och föder ansvarstagande och engagemang hos varje medborgare".

Miljöpartiet är entusiastiska till folkomröstningar, i teorin. Nu tänker de rösta nej till folkomröstning i landstinget om sjukvården. Så mycket är deras partiprogram värt i praktiken. Trist.

Etiketter: , , ,

5 kommentarer

 1. Daniel

  Bla bla bla. Det var väldigt mycket halmgubbe över det här inlägget. Varför skaffar du dig inte lite argument istället för att köra med mellanstadie-retorik?

 2. Rolf Lidgren

  Re Daniel.

  Varför bemöter du inte Nicke i sak. Vem saknar argument?
  Halmgubbe och mellanstadieretorik. Är det inte såna påståenden man tar till om man saknar argument?

 3. S.Lenn Pettersson

  Det är ju väldigt seriöst att besvara ett blogginlägg med bla bla bla…
  DAniel kanske är miljöpartist? Pinsamt för honjom i så fall när Nicke Grahn direkt visar hur mycket principer är värda när politiker möter verkligheten. Winroth & Co lever inte alls som de lär. Här visas hur maktrollen väger tyngre än tydliga krav i partiprogram. Gör man sig till vasallparti avsvär man sig självständigheten. Winroth och mp-are i övrigt får betala för att få sitta på maktens stol. Även om programteser och väljarkrav krav skymmr utsikten.

 4. Åsiktsmaskinen

  Vad står det i Folkpartiets partiprogram angående demokrati? Och hur bra är ni på att efterleva det när det kommer till verkligheten då?

  Nä, trodde inte det heller…

 5. Maria

  Tyvärr är det så att när vissa kommer till köttgrytorna, vill man inte gå därifrån! Kom ihåg detta, när vi ska rösta fram landstingspolitiker i september.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>