Nicke Grahn (fp) från Myr och Mo

Sverige är inte neutralt

I morse satt en nyhetsuppläsare i TV och hävdade att det är kontroversiellt att Sverige skaffar vapen med lång räckvidd till vårt flygvapen. Det är kontroversiellt för ett ”neutralt land som Sverige” sas det. Men hallå: Sverige är inte neutralt. Sverige har sedan lång tid samarbete med NATO och våra demokratiska grannländer. Vi tar klar ställning mot Rysslands hot mot freden i Europa. Vi har lovat att hjälpa våra grannländer om de hotas av Ryssland. Det är Rysslands aggressiva politik med militära hot försvaret skyddar oss mot. Till och med den mest omedvetna nyhetsredaktion borde förstå det.

För övrigt: Läser Carlos Ruiz Zafóns Marina.

Etiketter: , ,

En kommentar

 1. olle

  Nej,vi kan nog inte kalla oss neutrala och hoppas tydligen att andra ska försvara oss.
  Tyvärr är nog vårt försvar ett skämt ,här har politikerna misskött sig.
  Det samma gäller vår självförsörjning vad gäller livsmedelsproduktion, här tror tydligen politikerna att det bara är att producera mer när ev. strypningar, konflikter gör att vi inte kan importera.
  Inom 3 veckor kommer en stor del av hyllorna gapa tomma i våra butiker, och på längre sikt kommer inte alla att kunna äta sig mätta.
  Gissar att självförsörjningsgraden idag ligger på ca 30 %

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>