Varför vill Miljöpartiet införa en ungdomsskatt?

Miljöpartiet har tidigare gett besked om höjda skatter för låg- och normalinkomsttagare. De vill även införa en ungdomsskatt genom höjda arbetsgivaravgifter för unga under 26 år. Inte nog med det vill de återinföra friår och införa sex timmars arbetsdag.

 
Moderaterna vill fortsätta göra det billigare att anställa ungdomar och skänka skatten för ungdomar när de jobbar. Nyligen presenterades även satsning på sommarjobb för ungdomar. Sverige blir inte ett bättre land genom att människor jobbar mindre och att det blir dyrare att anställa unga. Sverige måste fortsätta med en politik som värnar arbetslinjen.
Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Det märks främst av Moderater att det paj kastar friskt av det blå blocket i rädsla på MPs framgångar bland väljarna. Änn är det inte 19 september.
    Ni vill inte föra en politisk konversation att kunna väcka mer av väljarna intresse i politiken. Ta ansvar för demokratin nu och släpp in dialogen med väljarna här bland partierna så dem har mer klarare ställning på vilket parti och politik ska föras i landet.

  2. Nicklas Sandström

    Svar till Krister Klermalm (2010-04-10 19:20)
    Jag håller med dig om att det är viktigt för demokratin att det blir en dialog och debatt om vad de politiska partierna vill. Då är bloggarna ett bra verktyg för att åstadkomma den debatten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.