Kommer Umeås skolor att följa skolverkets rekommendationer?

I dag kom skolverket med sina rekommendationer kring politiska partiers möjligheter att sprida sina budskap på gymnasieskolorna. De anser att inget parti, oavsett hur extremt det kan tyckas vara, kan utestängas från svenska skolor. Skolverkets rekommendationer till landets rektorer är att visa största möjliga öppenhet mot partierna. En sådan rekommendation är mycket bra. Nu hoppas jag att skolorna i Umeå kommer att leva upp det. Alla vinner på om elever får ta de och diskutera olika partiers åsikter och värderingar. Skolan varken ska eller kan vara en skyddad bubbla från resten av samhället.

 
Jag har tidigare haft eninterpellation till gymnasienämndens ordförande Hans Lindberg (S) i den här frågan. I det svar jag fick hänvisades det till dessa nyutkomna riktlinjer och att de ska följas. Nu är det upp till bevis.
Etiketter: ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>