Sverige står inför ett vägval

Att döma av opinionsmätningarna är det fortsatt jämt mellan blocken. Hur det kommer att gå kommer att avgöras först då vallokalerna stängt den 19 september. Sverige står inför ett vägval. Ska Sverige fortsätta att föra en tydlig jobbpolitik med en arbetslinje mot det rödgröna experimentet som med precision vill ta bort drivkrafterna till arbete. Den allra främsta orättvisan i Sverige är alltjämt klyftan mellan människor i arbete och dem som står utanför. Sverige måste fortsätta att föra en politik som värnar arbetslinjen. Endast då finns det resurser för en god välfärd med hög kvalité.  

Etiketter:

9 kommentarer

 1. Egen företagare

  Drivkrafter till arbete är obefintliga i det här landet. Se hur alliansen tog bort nedsänkt egenavgift för småföretagare som sossarna begripit att få till. Alliansen lovade att satsa 15 miljarder och var tog dom vägen? Vårproppen är ett slag i ansiktet på företagare och arbetslinjen. Det är inte Volvo som drar lasset längre utan nya företag som tillväxer. Men varför ska man hjälpa dom? Regeringen tror på OMX-företag och inget annat. Stureplansgrabbar bortom verkligheten. Har dom sett en arbetslinje på riktigt? Patetiskt.

 2. Andreas Georgsson

  Klyftan mellan de som har arbete och de sjuka och arbetslösa, klyftan mellan dessa har alliansen utökat.

  Drivkraften till arbete, det ska finnas ett arbete också. För de sjuka som nu läggs över till AF så ska det finnas ett arbete som de kan utföra. Ett arbete som inte försämrar deras sjukdomsbild. De ska konkurerra med alla de friska som vill ha ett arbete och de som är sjuka ska få vård.

  Ditt Sverige är som ett väckelsemöte, ryck undan krykorna och se om hon kan gå? När hon trillar, så låt hon ligga så hon blir motiverad att resa sig.

  Nu får ni sluta leka med människoliv!

 3. JonasE

  Enligt SCB så har de 10% fattigaste fått i snitt 544:- MINDRE i månaden under 2007, medans de 10% rikaste fått i snitt 7.116:- MER i månaden.
  Anders Borgs engna siffror berättar även dom att skillnaden mellan låg och höginkomstagare ökat, även om han påstår motsatsen så säger hans siffror att det är så.
  I Ekots intervjuv av Borg fick han en massa frågor om dessa siffror, och det kom mest ”jag tror” från honom som svar, men lite fakta.
  Inte ens svenskt näringsliv tror på Alliansens Arbetslinje.
  Dom tycker att den skapar bara arbetssökande, men få jobb.

  Dags för bättring -ny regering!!!!.

 4. JonasE

  Hur mycket blir det kvar i verkligheten av jobbskatteavdraget, när man försämrat på andra områden?
  • Införande av skatt på trafikförsäkringspremien.
  • Förmånsbeskattning på hem-pc.
  • Höjd gräns för reseavdrag.
  • Slopad skattereduktion för avgift till a-kassa och fackförening.
  • Höjd a-kassaavgift.
  Trots löfte om motsatsen höjde också Alliansen bensinskatten!
  hur mycket blir det då kvar för en arbetare som måste pendla till jobbet?

  Även om Sverige är det land som har världens lägsta inkomstskillnader, så HAR dom ökat i Alliansens regi, och kommer så att forsätta utan regeringsskifte.

 5. Nicklas Sandström

  Svar till JonasE (2010-04-22 01:08)
  Betydande summor blir det. Men som du säkert förstår så går det inte att säga ett exakt belopp då det är helt individuellt. Men man kan vända på vissa frågeställningar. Är det rimligt att man genom skattepengar gör det billigare att köpa en hem-pc? Koldioxidskatten som miljöskatt har höjts en aning, rätt marginelt med några ören. Med de rödgröna vill MP höja skatten med 2 kr, viss skillnad.

 6. JonasE

  Är det rimligt att man genom skattepengar gör det billigare att köpa en hem-pc? undrar du!
  Efterssom att det gynnar dom med lägst inkomst så är det tydligen inte intressant för Alliansen att behålla det avdraget, men RUT som mest gynnar dom med hög inkomst kämpar man för med näbbar och klor.
  Subventionera rikas dåliga skarremoral är alltså viktigare för Alliansen än att ha kvar vissa avdrag som framförallt gynnar dom med låg inkomst.
  Men ska man vara förvånad över det?, nej! -det är högerpolitik!
  Om MP höjer med 2kr, så lär nog S höja skatte avdraget för resor till jobbet =jämnar ut sig.

 7. Andreas Georgsson

  Du skriver ”Fortfarande är klyftan störst mellan de som har och inte har ett arbete därför är det extra viktigt att bibehålla arbetslinjen.”, sedan valdagen 2006 har just denna klyfta ökat med Alliansens arbetslinje.

  Snacka om misslyckad politik.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>