Historiskt beslut om kärnkraften

Utanför Forsmark på studiebesök hösten 2007.
 
Med riksdagens röstsiffror 174-172 är det numera tillåtet att bygga nya kärnkraftverk i Sverige. Inte en dag för tidigt. Om Sverige ska fortsätta att kunna ha en väl fungerande elintensiv basindustri och möjlighet att producera förhållandevis miljövänlig el behövs dagens reaktorer bytas ut mot nya. Om bara några år blir dagens reaktorer för gamla och måste stängas ner och idag finns inte några alternativ att byta ut dem mot. Kärnkraft blir förhoppningsvis inte den långsiktiga lösningen på energiförsörjningen men det ger fortsatt möjlighet att komma på andra alternativ.

Etiketter:

En kommentar

  1. Q A

    Vad händer om man inte hittar bra alternativ till kärnkraft?Rullar man bara på,och producerar kärnavfall som ska lagras i 100000 år?Och hur gör man när oljans utvinningskurva börjar dala?enligt http://flutetankar.blogspot.com/2009/06/energiersattning-ett-rakneexempel.html så blir det tufft för världen:
    ”Om vi räknar in effektiviseringar av energianvändningen som kompenserar hälften av oljeproduktionens nedgång blir det ändå 24 kärnkraftverk, 48 kolkraftverk, 13500 vindkraftverk och 16000 vågkraftverk, samt en massa vattenkraft, solkraft och biobränsleproduktion som ska färdigställas per år.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.