Minskade köer ger mer pengar till vård

Regeringens satsning på att minska landstingens vårdköer har nu gett mycket positiva resultat. För Västerbottens läns landsting ger arbetet med att minska köerna ett extra resurstillskott på 40 miljoner kronor. 90 procent av länsborna kan nu få inom utsatt tid få träffa en speciallist och få den vård som är planerad. Målsättningen är självfallet att 100 procent ska kunna få den möjligheten. Nästa steg är att se över de tidsrammar som gäller.  

 
Det omtag som alliansregeringen har gjort med att ge pengar först då målen är uppnådda istället för att bara tillskjuta extra pengar är något som nu visar på positiva förändringar. Jag tror att mer av vårdverksamheten måste på ett tydligare sätt bli mer mål och prestationsbaserad och utan att man glömmer bort att det är enskilda unika människor som ska får bra våd med hög kvalité.
 
Etiketter:

En kommentar

  1. Alejandro Caviedes

    Jag uppskattar ditt försök att svara på mitt blogginlägg från den 19 jan, men du bemöter inte den viktigaste punkten, nämligen rapporten som visar att kömiljarden lett till att landsting nu bryter mot hälso- och sjukvårdslagen. För att klara vårdgarantin prioriterar man enkla ingrepp som ingår i vårdgarantin på bekostnad av sådant som inte ingår i den, och som i många fall drabbar patienter som har störst behov av vård:
    http://svt.se/2.22620/1.2296959/vardgarantin_ett_politiskt_jippo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.