Varför spara på den geratriska kompetensen?

Två av Umeås tunga företrädare inom geriatriken i Umeå skriver idag på VK:s debattsida om hur galet sparförslaget mot Umeås äldre är. Särskilt i en tid då befolkningen blir allt äldre och behovet växer av att ha goda kunskaper om de sjukdomar/tillstånd som äldre har och får.

I dag har Umeås äldreboenden stöd från geriatriker inom sjukvården vilket har inneburit att massor av onödiga inläggningar på sjukhuset kunna undvikas. Att undvika inläggningar är något som är en vinst för den äldre men även för landstingets ekonomi. Här finns det all anledning för S och MP att se över vad ett sparförslag för Umeås äldre skulle innebära.

Etiketter: ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>