Miljöpartiet bör undvika att kasta sten i glashus

 
 
I dag bloggar Miljöpartiets gruppledare i landstinget Robert Winroth kring Alliansens i landstingets förslag till kostnadsreduceringar för landstinget i Västerbotten. Jag kan inte riktigt förstå hans kritik. Alliansen presenterade sitt förslag i slutet av oktober och därefter har det legat fast. Mig veterligt pågår det ständigt ny- och omtag av S och MPs förslag. För att få veta dagsnoteringen har vi gemensamt i Alliansen lagt en interpellation och ställt frågan om vad som gäller.
 
Det stämmer att det finns 17 miljoner från 70-punktsprogrammet som är medräknat i Allianens förslag. Faktum är att trots att det dokumentet skrevs i oktober så är de punkterna fortfarande okända för Alliansen. Det mest anmärkningsvärda är att varken landstingsstyrelsen eller dess arbetsutskott har sett 70-punktsprogrammet. Jag skulle vara tacksam om dessa åtgärder presenterades så lovar jag att Alliansen kommer att ta ställning till respektive förslag.
 
Vad gäller de 30 miljonerna i minskade vårdskador är det fullt rimligt då Västerbotten ligger bland de högsta i landet i undvikbara vårdskador. Den totala siffran är 225 miljoner i onödiga kostnader och Miljöpartiet har räknat att kunna minska skadorna med 15 miljoner. Arbetet är inte lätt utan kräver hårt ett mycket arbete av den samlade organisationen för att lyckats men varje krona som går att spara här är den absolut bästa då den är helt onödig.
 
Precis som Robert hänvisar till i sin blogg finns hela Allianens förslag på den här länken för att kunna fördjupa sig i de två alternativ som finns.
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Etiketter: , , , , , ,

En kommentar

  1. simon

    Bra skrivet, det jag tycker oppositionen måste belysa tydligare är just bristen på insikt i vilka konsekvenser besluten får. t ex kommer transporterna i inlandet att öka med ca 7,5 miljoner om alla besparingar genomförs. Sen kan ingen svara på vilka de 15.000 som ska över till primärvården är, de kommer dessutom sannolikt att återremitteras till specialistvården. bristen på konsekvensanalyser gör att ingen kan säga hur mycket de reella besparingarna blir, risken är uppenbar att kostnadsökningarna inom andra områden pga besparingarna äter upp vinsten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>